Pārlekt uz galveno saturu

LLU suminās jaunos zinātniekus - “Altum” balvas ieguvējus

22. decembrī LLU svinīgajā Konventa sēdē Jelgavas pilī suminās trīs jaunos maģistrus un zinātniekus, kuri uzvarējuši Attīstības finanšu institūcijas “Altum” konkursa 2017. gada rudens kārtā. Konkursā tiek sniegts atbalsts labākajiem lauku attīstības pētījumiem, kas veicina zinātnes un prakses sadarbību un lauku uzņēmējdarbību.

“Altum” balva dibināta LLU, Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) un LLU Attīstības fonda sadarbības ietvaros.

Balva tiek piešķirta par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu. Balvas apmērs vienam jaunajam doktoram – 500 eiro, savukārt diviem jaunajiem maģistriem – 250 eiro lielas naudas balvas katram.

“Priecājamies, ka Attīstības finanšu institūcija “Altum” apzinās, kāda ir zinātnisko pētījumu loma lauku attīstībā un iedzīvotāju labklājības paaugstināšanā. Tā ir mūsu kopīgā tradīcija un iespēja veicināt lauku attīstības projektu kreditēšanu, jauniešu iesaistīšanu zinātniskos pētījumos un novērtēt to ieguldījumu lauku attīstībā,” stāsta LLMZA prezidente Baiba Rivža.

Balvu piešķir vienam jaunajam doktoram un diviem maģistriem, kuri konkursa pieteikuma iesniegšanas brīdī nav vecāki par 35 (trīsdesmit pieciem) gadiem un veikuši lauku attīstības zinātniskos pētījumus.

“Altum uzdevums ir sniegt ES un valsts kredītu atbalstu uzņēmumiem straujākai Latvijas ekonomikas izaugsmei un uzņēmējdarbības uzsākšanai. Šie kredītlīdzekļi ir gana apjomīgi, lai sekmētu visus tautsaimniecības sektorus. Lauksaimniecība un uz zinātni balstīti biznesa projekti nav izņēmums. Ticu, ka zinātne ir vairāk kā teorija, un ceru, ka konkursanti, kā arī pārējie LLU absolventi naski izmantos altum.lv biznesa uzsācēju finansēšanas iespējas”, tā Mārīte Lazdiņa, Altum Zemgales reģiona direktore.

Konkursa 2017. gada pavasara kārtā to jau saņēma jaunās LLU zinātnieces – Asnate Ķirse, Ieva Siksnāne un Madara Maslova. Savukārt LLU svinīgajā Konventa sēdē tiks sumināti rudens kārtas uzvarētāji un balvu saņems vēl trīs laureāti.

Pievienots 18/12/2017