Pārlekt uz galveno saturu

Zemes ierīcības mācībspēki Polijā vienojas par mobilitātes veicināšanu

Decembra sākumā Vides un būvzinātņu fakultātes Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras mācībspēki - profesore Velta Paršova un asociētais profesors Armands Celms -  devās uz Olštinu, Varmijas-Mazūrijas universitāti (Polija), lai piedalītos zinātniskā konferencē “Lauku vides pārvaldība” un parakstītu saprašanās memorandu ar vairākām Eiropas augstskolām.

Konferences mērķis bija iepazīstināt ar jaunākajiem sasniegumiem lauku teritoriju apsaimniekošanā un lauku attīstības finansēšanas iespējās, iesaistot jaunākos IT rīkus un tehnoloģijas. Konferences tematika tika organizēta vairākos virzienos. 1) lauku telpas pārvaldība, 2) vāji attīstīta īpašuma vērtēšana, 3) telpiskā plānošana un pārvaldība, 4) lauku vides urbanizācija, 5) vides aizsardzība un pārvaldība, 6) lauku telpas vērtēšana, 7) tematiskā kartogrāfija, 8) ģeoinformācija un telpiskā analīze.

LLU VBF pārstāvji Velta Paršova un Armands Celms sekcijā “Lauku telpas veidošana” nolasīja ziņojumu “Determination of Land Degradation in Municipal Territories”(“Zemes degradācijas noteikšana pašvaldību teritorijās”). Pēc ziņojuma izvērtās spraigas diskusijas ar vietējiem zinātniekiem.

Kā atzīst A. Celms, konferencē bija iespēja satikt kolēģus no Vroclavas Vides un Dzīvības zinātņu universitātes, ar kuriem jau iepriekš veidojusies sadarbība. Turklāt tika nodibināti jauni ar Krakovas Lauksaimniecības Universitātes un Varšavas Tehnoloģijas Universitātes radniecīgo nozaru pārstāvjiem.

Savukārt pēc savstarpējām pārrunām un situācijas analīzes tika parakstīta trīspusēja vienošanās (deklarācija) par savstarpēju mācībspēku un studentu apmaiņu starp Varmijas –Mazūrijas universitātes Ģeodēzijas tālizpētes un būvzinātņu fakultāti (Polija), Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultāti un Aleksandra Stulginska universitātes (Lietuva) Ūdens un zemes ierīcības fakultāti un Ekonomikas un menedžmenta fakultāti. Universitāšu pārstāvji vērsīs darbības uz studentu un mācībspēku mobilitātes aktivizēšanu, lai bagātinātos zināšanās un pieredzē. Īpaša uzmanību tiks pievērsta apmaiņas studentu zināšanām un labsajūtai gan studiju vidē, gan sadzīvē.  

Pievienots 20/12/2017