Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas badmintona federācija LLU atzinusi par Gada augstskolu

Attēla autors: No LLU arhīva

Aizvadītājā nedēļas nogalē Latvijas badmintona federācijas jau trešo gadu pēc kārtas pasniedza Latvijas badmintona Gada balvas. Šogad svinīgā balvu pasniegšana ceremonija notika Siguldas klubā “Kaķis,” kā laikā balvas tika pasniegtas 18 nominācijās. 

Par “Gada augstskolu” tika atzīta Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), kur regulāri norisinās LLU Universiādes, kā arī ir radīti ļoti labvēlīgi apstākļi, lai studenti varētu bezmaksas regulāri trenēties badmintonā. Turklāt no šī gada LLU spora zālē ir 5 dubultspēļu laukumi, nevis 3 dubultspēļu un 2 vienspēļu kā līdz šim. LLU Sporta centrā jau vairākus gadus notiek arī Latvijas Universiādes badmintona turnīrs. LLU badmintona nodarbībās ir redzami ne tikai LLU studenti ar Latvijas čempionātu pieredzi, bet arī studenti no ārvalstīm, kur badmintons ir viens no populārākajiem sporta veidiem.

“Badmintons augstskolās ir viena no Latvijas badmintona federācijas prioritātēm 2018. gadā, jo ir vēlme izveidot spēcīgu augstskolu komandu badmintona līgu, lai būtu motivācija piesaistīt labākos badmintona spēlētājus savam studentu pulkam,” atzina Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Tradīcija pasniegt Latvijas badmintona Gada balvas tika aizsākta jau 2016. gadā, izvērtējot 2015. gada sasniegumus. Pirmā Gada balvas pasniegšanas ceremonija notika Valkā, vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu, bet, sākot ar 2017. gadu, šie pasākumu tika rīkoti atsevišķi. Latvijas badmintona kalendārā Gada balvas pasniegšanai ir rezervēts laiks - janvāra trešās nedēļas sestdienas vakars.

Lai noskaidrotu Latvijas badmintona Gada balvas ieguvējus, tika rīkota Latvijas badmintona spēlētāju un klubu aptauja internetā. Aptaujas balsojuma 1. kārtā balsotāji līdz 14. janvārim varēja pieteikt savus atbilžu variantus, 2. kārtā līdz 19. janvārim bija iespēja balsot tikai par trim populārākajām atbildēm no 1. kārtas. Otrajā kārtā katrs varēja nobalstot tikai vienu reizi, turklāt pirms balsojuma ir nepieciešama pierakstīšanās Google.

foto

 

Pievienots 23/01/2018