Pārlekt uz galveno saturu

Ar trijām maiņām tiek pieveikta HK “Prizma”

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē starp "Prizma" un "Zemgale/LLU" Volvo SC ledus hallē 2018. gada 23. janvārī, jelgavnieki izcīna uzvaru ar rezultātu 1:2 (0:2; 0:0; 1:0). Jelgavnieki spēlējot ar trijām maiņām, ar noraidījumiem saraustītā spēlē gūst trīs punktus un garantē sev vietu izslēgšanas spēļu sērijā.

“Zemgale/LLU” sezonas laikā nav izdevies stabilu ceturto virknējumu, ko kavēja sportistu traumas un nepietiekama komplektācija. Līdz ar to, treneris Valērijs Kuļibaba izvēlējās šo spēli aizvadīt tikai ar trim virknējumiem. Sastāvā atgriezies arī uzbrucējs Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik), kurš gan vēl juta gūtās traumas sekas.

No pirmajām spēles minūtēm “Zemgale/LLU” pārņēma spēles vadību, jo ripa atradās viņu kontrolē, lielāko daļu no pirmās trešdaļas laika. Tiesneši šajā spēlē bija bargi un pie katra pārkāpuma deva noraidījumus. “Prizma” spēles pirmajās piecās minūtēs nopelnīja divus noraidījumus, kurus gan realizēt neizdevās. Tomēr tie deva papildus motivāciju jelgavniekiem un jau astotajā minūtē pēc Ričarda Bernharda piespēles, ripu vārtos ieraidīja aizsargs Vjačeslavs Minajevs #69 – 0:1. Ripa trāpīja labā augšējā vārtu pārliktnī vārtu iekšpusē un ātri atlēca atpakaļ. Tiesnešiem bija nepieciešams skatīties video atkārtojumu, lai apstiprinātu vārtu guvumu, kuru uz vietas būtu savādāk konstatēt. Sešpadsmitajā trešdaļas minūtē, pēc Ivana Ribčika (Ivan Rybchik) piespēles, no līdzīgas pozīcijas ripu uz vārtiem raidīja aizsargs Reinis Švedenbergs #33 (LLU students). Šajā gadījumā ripa skāra laukuma saimnieku aizsarga nūjas lāpstiņu, mainīja lidojuma virzienu un ielidoja vārtos – 0:2.

Otrā trešdaļa pagāja noraidījumu, kautiņa un ilgu diskusiju garā, kas pamatīgi izraustīja spēles gaitu, kurā gan saglabājās “Zemgale/LLU” dominance ripas kontrolē. Jelgavnieki izpildīja 21 metienu uz vārtiem, bet par laimi “Prizma” spēlētājiem, vārtos tā nenonāca. Arī rīdziniekiem šajā trešdaļā neveicas ar vārtu realizāciju, jo deviņi noraidījumi nedeva viņiem iespējas izvērsties uzbrukumos. “Zemgale/LLU” trešdaļas gaitā saņēma sešus noraidījumus, līdz ar to nevarēja izvērsties uzbrukumos ar pilnu atdevi.

Trešajā trešdaļā spēlētāji kļuvuši piesardzīgāki pret spēles noteikumiem un noraidījumu bija krietni mazāk. “Zemgale/LLU” spēlētāji turpināja dominēt ripas kontrolē, bet izpelnīja divus noraidījumus, kad “Prizma” spēlētāji veidoja straujos pretuzbrukumus. Otrā noraidījuma vārtsargs Rihards Cimermanis centās notvert spēcīgi raidīto ripu, bet tā atsitās pret ķērājcimdu un nokrita viņam aiz muguras vārtu priekšā. Uzbrucējs Ēriks Bisenieks bija pirmais pie tās un iegrūda to vārtos, atstājot nebūtībā jelgavnieku cerību uz “sauso” uzvaru – 1:2

Pievienots 24/01/2018