Pārlekt uz galveno saturu

Dziesminiekus un dzejniekus aicina tikties Studentu folkfestivālā

21. februārī LLU Jelgavā notiks jau 29. Studentu folkfestivāls, kurā ar dziesmām un dzeju skatītājus aicināti priecēt Latvijas augstskolu studenti, viņu draugi vai tie, kuri tādi jūtas. Oficiālajiem nosaukumiem nav nozīmes – visu izšķir sirdsdarbība, kas pukst “folka” ritmā. Ja Tu dziedi savas vai citu autoru dziesmas, ja radi tās pats vai kopā ar kādu, ja raksti dzeju, ja Tev ir ko teikt, tad piesakies dalībai 29. Studentu folkfestivālam!

“Studentu folkfestivāls savu dzīvotspēju un radošumu apliecina ik gadu no jauna, ik gadu ar jauniem dalībniekiem, jauniem klausītājiem un līdzjutējiem. Tā ir vieta, laiks un iespēja visiem kļūt mazliet dvēseliski tīrākiem, gaišākiem un laimīgākiem. Kamēr plašā LLU Aula ir pārvērtību procesā, šogad festivālā īpaši izcelsim klasisko folku - akustisko izpildījumu mūzikā, kas piemērots Jelgavas Studentu teātra mājai un skatuvei,” stāsta LLU Studentu kluba vadītāja un folkfestivāla tradīciju sargātāja Anita Prūse.

Atšķirībā no citiem gadiem Folkfestivālā būs pieejama tikai viena skatuve “Svece”, bet ļoti īpaša, autentiska, studentiska un patiesa – tāda, kurā atvērties talantīgiem, drosmīgiem dziesminiekiem un mūziķiem.  Tajā nebūs vietas fonogrammām, elektriskām ģitārām, sintezatoriem, digitālām mūzikas apdarēm vai pilniem bungu komplektiem. Savu muzikālo prasmi uz skatuves demonstrēt akustiski varēs ar šādiem instrumentiem: akustiskie stīgu instrumenti (ģitāra, kokle, vijole, čells utt.), akordeons, pūšamie instrumenti, perkusīvie instrumenti – šeikeri, marakasi, zvaniņi, tamburīni, kongas, bongas utt.

No skatuves “Svece” skatītājus iedvesmot aicināti studenti dzejnieki ar savām rakstītām dzejas rindām (laika limits – 3 līdz 4 minūtes) un jaunie dziesminieki un mūziķi. Tie var būt grupas, solisti, dueti, kuri skatītāju vērtējumam nodos 2 vai 3 studentu dziedātas dziesmas – pašsacerētas, iemīļotas, dungotas, patapinātas, populāras, piemirstas, atpazīstamas, īpašas, līdzi dziedamas un studentiskas (laika limits 7- 10 minūtes).

Dalībniekus un skatītājus šogad priecēs īpašie Studentu folkfestivāla viesi: mūziķe Ilze Grunte, bards, dziedošais dzejnieks Valdis Atāls, ģitāras virtuozs Gints Smukais, Ēriks Palkavnieks un grupa „ApmJ”, mūziķis, ģitārists un skolotājs Endijs Rožkalns.

Pieteikšanās dalībai Folkfestivālā līdz 19. februāra plkst. 15.00 norisinās elektroniski, izmantojot saiti: https://www.llu.lv/folkfestivals.

Folkfestivāla nolikums meklējams šeit.

Afiša

 

Pielikums Izmērs
Nolikums 392.89 KB
Pievienots 05/02/2018