Pārlekt uz galveno saturu

Apsveicam! Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas gada balva – profesorei Baibai Rivžai

Attēla autors: No LLU arhīva

9. februārī Latvijas Universitātē norisinājās Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas (LAPA) gada kopsapulce, kurā noritēja aktīvas diskusijas par izaicinājumiem augstākajā izglītībā un zinātnē. Pasākuma noslēgumā tika piešķirta gada balva LLU profesorei B. Rivžai.

Referātu par LAPA gada veikumu un nākotnes izaicinājumiem lasīja asociācijas valdes priekšsēdētāja, profesore B.Rivža, savukārt ieskatu profesūras attīstībā Latvijā sniedza  Rīgas Tehniskās universitātes pētniece Alīda Zigmunde. Par profesūras uzdevumiem, prestižu un atalgojumu ārzemēs stāstīja Banku Augstskolas  profesore Tatjana Volkova, bet diskusijā piedalījās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs, profesors Jānis Vucāns, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs un Latvijas Studentu apvienības Akadēmiskā virziena vadītājs Arkādijs Zvaigzne. Par studiju akreditāciju informēja Akadēmiskā informācijas centra pārstāve Jolanta Silka.

Vienprātīgs atbalsts no 14 augstākās izglītības un zinātnes organizācijām, tai skaitā no LAPA, tika pausts Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājas Laimdotas Straujumas iniciatīvai noteikt 2019. gadu par Latvijas nacionālās augstākās izglītības un zinātnes sistēmas simtgades gadu ar atbilstošu finanšu segumu. Šo prioritātes ideju pēc kopsapulces savas lekcijas noslēgumā atbalstīja arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

Apsveikuma vārdus un laba vēlējumus profesoriem Latvijas simtgades gadā vēlēja Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Aldis Geižāns, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis.

Pievienots 12/02/2018