Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" gars atgriezies, bet "Kurbads" paliek nepārspēts

Attēla autors: No LLU arhīva

HK “Zemgale/LLU” aizvadījusi 2018. gada 10. un 13. februārī divas Optibet hokeja līgas regulārā turnīra spēles ar HK “Kurbads”, kurās zaudēja ar minimālo rezultātu. Jelgavnieki šajās spēlēs parādīja, ka ir atguvuši savu kaujiniecisko garu un izslēgšanas spēļu kārtā cīnīsies līdz pēdējam.

Pirmā spēle tika aizvadīta 10. februārī Jelgavas ledus hallē, kurā jelgavnieki spēja parādīt, ka neskatoties uz traumēto spēlētāju iztrūkumu un iepriekšējām neveiksmīgām spēlēm, spēj morāli sagatavoties un izrādīt negaidītu pretestību. Protams HK “Kurbads” spēlētāji pārsvarā kontrolēja spēles gaitu, bet HK “Zemgale/LLU” spēlētāji un vārtsargs Rihards Cimermanis spēja izrādīt pietiekamu pretestību, lai pirmajā trešdaļā neielaistu ripu savos vārtos un atbildētu ar dažiem bīstamiem pretuzbrukumiem. Treneris Valērijs Kuļibaba vēl pirms spēles brīdināja, ka spēlējot pret spēcīgām komandām, nav jāgaida no jelgavniekiem lielu skaitu metienu uz vārtiem, jo pret spēcīgām komandām puiši vairāk tiek nodarbināti aizsardzībā. Otrā trešdaļā turpinājās sīva cīkstēšanās, bet veiksmīgāki ripas ieraidīšanā vārtos bija HK “Kurbads” spēlētāji. Sākumā vārtus guva Mārtiņš Porejs, bet divas minūtēs vēlāk Mārcis Zembergs – 0:2. Jelgavnieki divas reizes spēlēja vairākumā, bet nespēja realizēt savas iespējas. Trešās trešdaļas sākumā viesu uzbrucējs Martins Lavrovs trešo reizi ieraidīja ripu saimnieku vārtos – 0:3, bet tad neapturēja viņus no turpmākās cīņas. Četrpadsmitā minūtē, spēlējot vairākumā, uzbrucējs Lauris Rancevs mainīja ripas lidojumu pēc aizsarga Reiņa Švēdenberga metiena un atguva vienus vārtus – 1:3. HK “Zemgale/LLU” turpināja ofensīvu un septiņpadsmitajā minūtē vārtus guva Jurijs Moiseičenko – 2:3. Atlikušajās trijās minūtēs jelgavnieku uzbrukumi neapsīka, bet spēles rezultātu izlīdzināt tā arī neizdevās.

Otrā savstarpējā spēle tika aizvadīta 13. februārī Kurbads ledus hallē, kurā HK “Zemgale/LLU” turpināja izrādīt savu kaujiniecisko raksturu un piekāpās tikai neveiksmīgas sakritības dēļ. Tā pat, kā pirmajā spēlē HK “Kurbads” dominēja ripas kontrolē un metienos uz vārtiem. Tikai ar to vien bija par maz, lai viegli tiktu galā ar jelgavniekiem, kuri pretiniekiem pārsvarā lika spēlēt pie laukuma apmalēm. Pirmā trešdaļa tika pavadīta bez gūtiem vārtiem, bet otrās trešdaļas devītā minūtē pēc ātra pretuzbrukuma spēles rezultātu atklāja jelgavnieku uzbrucējs (JLSS treneris) Artūrs Āboliņš – 0:1. Diemžēl pārsvaru izdevās saglabāt tikai divas minūtēs, jo pretinieka spēlētājiem izdevās izslidot vārtu priekšā un rezultātu izlīdzināja HK “Kurbads” uzbrucējs Mārtiņš Cipulis – 1:1. Otrās trešdaļas izskaņā, jelgavnieku aizsargs kļūdās izvadot ripu no savas zonas, atdodot piespēli caur laukuma centru, kur tā tika pārtverta un Jānis Straupe ieraidīja to vārtsarga Reiņa Petkus sargātos vārtos – 2:1. Trešās trešdaļas piektajā minūtē uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs viegli izmainīja ripas slidojuma trajektoriju pēc Laura Ranceva piespēles un HK “Kurbads” vārtsargs Uldis Čalpa pat ar savu nūju ieraidīja ripu savos vārtos – 2:2. Trešdaļas vidū ledus saimnieki nonāca vairākumā, kuru realizēja veiksmīgas sakritības dēļ. Uzbrucējs Mārcis Zembergs atdeva piespēli gar vārtiem, bet ar ripu trāpīja jelgavnieku aizsarga slidā un tā ielidoja vārtos – 3:2. Vēl viens noraidījums HK “Zemgale/LLU” sastāvā un neveiksme vārtu gūšanā, neļāva jelgavniekiem izlīdzināt spēles rezultātu, bet skaidri parādīja, ka spēlētāji psiholoģiski ir gatavi izslēgšanas spēļu kārtai.

Optibet hokeja līgas regulārā turnīrā atlikusi tikai viena spēle, kurā jelgavnieki tiksies ar HK “Prizma”. Spēle tiks aizvadīta 2018. gada 21. februārī Jelgavas ledus hallē. Garā pauze starp spēlēm saistīta ar pārtraukumu, lai klubu spēlētāji varētu piedalīties Latvijas valstsvienību spēlēs. HK “Zemgale/LLU” vārtsargs Rihards Cimermanis dosies ar Latvijas valstsvienību uz Dāniju. Vairāki kluba spēlētāji dosies uz Crowns Baltic Challenge Cup (Baltijs Kauss) turnīru Valmierā, kur startēs divas Latvijas klubu izlases, jo uz to nevarēja ierasties Zviedrijas komanda. Jaunais uzbrucējs Jānis Kārkliņš, kā rezervists iekļauts Latvijas U18 valstsvienībā un dosies uz Liepāju, kur startēs 4 nāciju turnīrā. Garās pauzes laikā ir cerība, ka savas traumas varētu sadziedēt vairāki HK “Zemgale/LLU” spēlētāji un viņi varēs atgriezties komandā uz izslēgšanas spēļu kārtu.

Pievienots 13/02/2018