Pārlekt uz galveno saturu

Studenti pārbauda savas zināšanas un iepazīst ASV kultūru

Attēla autors: No LLU arhīva

14. februārī ar interesantiem konkursiem un iespēju runāt angļu valodā aizvadīta Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Valodu centra rīkotā Amerikas Savienoto Valstu kultūras pēcpusdiena, ko vadīja Džozefs Horgans un vienkopus pulcēja kuplu dalībnieku skaitu.

Studentu komandas pārstāvēja kādu no ASV štatiem - Oklahoma, Indiāna, Aļaska, Ņūmeksika, Vērmonta, Montāna, Misūri, Viskonsina un Dienviddakota. Līdz ar to dalībnieku uzdevums bija sniegt īsu ieskatu par konkrēto štatu, kā, piemēram, vēstures aprakstu, slavenākos cilvēkus, galvenās tūrisma vietas, interesantus un smieklīgus faktus, kā arī ģeogrāfisko stāvokli un laikapstākļu raksturojumu.

Savukārt erudīcijas konkursos studenti pārbaudīja faktu zināšanas par ASV, kartē atzīmēja ASV štatus, atpazina populāru dziesmu nosaukumus un izpildītājus, kā arī konkursos komentēja svarīgus notikumus un ievērojamus personu dzīves stāstus.

"Par tradicionālu notikumu februārī kļuvušas pēcpusdienas, kas veltītas kādas valsts kultūrai un tradīcijām, kur tiek runāts angļu valodā.  Pasākums notiek konkursa veidā, kurā komandas piedalās dažādos erudīcijas, radošos un angļu valodas zināšanu konkursos. Šī pasākuma laikā studenti var uzzināt daudz jaunu informāciju par ASV svarīgākajiem faktiem un notikumiem, kā arī un jautri pavadīt laiku," stāsta LLU Valodu centra vadītāja Inese Ozola.

Vietu sadalījums: 

1. vieta jauktajai komandai “Kentucky”, komandas sastāvā - Aleksandra Krugļikova no VBF, Matīss Vasilis no MF, Reinis Cīpars no ITF, Pēteris Maks no ITF, Intars Cibuļskis no ITF un Anna Kublina no ITF;

2. vieta PTF studentu komandai „South Dacota”;

3. vietu dalīti ieguva 1. kursa ITF studentu komanda „Alaska” un TF 1. kursa nepilna laika studentu komanda „Wisconsin”.

Savukārt labākās komandas balvu konkursā "Uzmini dziesmu" ieguva VBF 1. kursa 1. grupas studenti.

Pievienots 14/02/2018