Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" mājās dodas ar divām uzvarām

Attēla autors: No LLU arhīva

Otrajā Optibet hokeja līgas izslēgšanas kārtas spēlē starp “Mogo” un “Zemgale/LLU” abu komandu spēlētāji izrādīja sīvu cīkstēšanos, bet spēles papildlaikā jelgavnieku uzbrucēja Ivans Ribčika (Ivan Rybchik) #19 gūtie vārti atnesa viesiem otro uzvaru ar rezultātu 2:3 (2:2; 0:0; 0:0; 0:1).

Izslēgšanas kārtā katra spēle atšķiras no citām un šoreiz tas nebija izņēmums. “Zemgale/LLU” spēlētāji labi apzinās, ka pretinieks atdos visus spēkus, lai uzvarētu savās mājās arēnā. Pie tam abu komandu spēlētāji bija pamatīgi iztērējuši spēkus pirmajā spēlē un līdz ar to šajā spēlē mēs vērojām krietni mazāk spēka paņēmienus. Interesanti, ka pamatlaikā gūtie vārti tika gūti pirmajās spēles astoņās minūtēs.

“Zemgale/LLU” pieļauj kļūdu aizsardzībā un saimniekiem izdevās aizskriet ātrā pretuzbrukumā. Rudolfa Prūša raidīto ripu vārtsargs Rihards Cimermanis atraidīja, bet pie atlēkušās ripas pirmais bija Rustams Begovs, kurš arī atklāja spēles rezultātu – 1:0. Pēc pusotra minūtes vārtsarga Renāra Kazanova atsisto ripu savāca Artjoms Ogorodņikovs un filigrāni piespēlēja Laurim Rancevam #25, kurš to ieraidīja neaizsargātos vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Pēc minūtes, pēc Kristapa Millera un Ričards Bernharda piespēlēm pie ripas tiek aizsargs Krišs Grundmanis #4. Pirms ripas saņemšanas viņš saņēma sāpīgu sitienu ar nūju pa rokām, bet, pārvarot sāpes, ieraida ripu vārtos un izvirza “Zemgale/LLU” spēles vadībā – 1:2. Spēles devītā minūtē “Mogo” uzvarēja iemetienu jelgavnieku aizsardzības zonā un Dmitrijs Moņa (Dmitry Monya), nekavējoties ieraidīja ripu vārtos, izlīdzinot rezultātu – 2:2. Līdz trešdaļas beigām “Zemgale/LLU” trīs reizes palika mazākumā un līdz ar to vairāk spēlēja aizsardzībā nekā uzbrukumā. Pateicoties spēlētāju pašaizliedzībai un vārtsarga Riharda Cimermaņa lieliskajai spēlei, jelgavnieku vārti palika neskarti.

Divas nākamās trešdaļas spēles gaitu pamatīgi ietekmēja spēlētāju nogurums un spēli varēja izšķirt vismazākā kļūda. Kļūdas bija un komandas saņēma par to noraidījumus, bet abu komandu vārtsargi spēja nosargāt savus vārtus neskartus. Abu komandu spēlētājiem bija iespējas gūt vārtus, bet katru reizi kaut kas nedaudz pietrūka.

Pirms papildlaika uz soliņiem bija iestājies īsts haoss lielā sasprindzinājuma dēļ un katrs tiesnešu pieņemtais vai nepieņemtais lēmums raisīja spraigas diskusijas gan uz laukuma, gan arī ārpus tā. Tikmēr uz laukuma abu komandu spēlētāji spēlēja trīs pret trīs un astoņpadsmitā sekundē paspēja nopelnīt abpusējo noraidījumu. Ripa no vienas komandas pāriet otras kontrolē un beigās nonāk pie “Mogo” uzbrucēja Mika Lipsberga, kurš gar kreiso malu devās ātrā pretuzbrukumā. Viņam pretim stājās aizsargs Mārtiņš Mežulis #83, kurš izsit viņam ripu no nūjas un tā aizslīdēja uz laukuma centru. Centrā to bija gatavs saņemt Olafs Aploks, bet viņu ar nūju klupināja Agris Saviels un spēles tiesnesis jau bija pacēlis roku, lai piešķirtu noraidījumu. Tikmēr pie ripas pirmais piekļuva uzbrucējs Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) #19 un ātrā pretuzbrukumā ar precīzu metienu tālajā stūrī pārsteidza vārtsargu Renāru Kazanovu – 2:3.

“Zemgale/LLU” pēc izbraukuma ir sērijas vadībā ar rezultātu 2:0. Nākamās divas spēles tiks aizvadītas Jelgavas ledus hallē 28. februārī un 1. martā.

Pievienots 26/02/2018