Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" izrāda pretestību un rada bīstamus momentus pretiniekiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas fināla izslēgšanas kārtas otrā spēlē starp HK “Kurbads” un HK “Zemgale/LLU”, jelgavnieki izrādīja pretestību un radīja bīstamas momentus, bet tā arī nespēja atgūt rīdzinieku pārsvaru un piekāpās ar rezultātu 4:1 (2:1; 0:0; 2:0).

Abas komandas iesāka spēli nedaudz mazākā ātrumā, nekā pirmo, jo abas bijušas nedaudz pagurušas pēc pirmās. Toties tas nenozīmēja, ka spēle bija mazāk aizraujoša. HK “Kurbads” spēlētājiem piektā un septītajā minūtē izdevās gūt vārtus un izvirzīties spēles vadībā ar rezultātu 2:0. Ar vātu guvumiem atzīmējās Mārcis Zembergs un Martins Lavrovs. Trešdaļas otrā pusē “Zemgale/LLU” neizdevās izmantot vairākumu. Toties trešdaļas astoņpadsmitajā minūtē, pēc Ričarda Bernharda piespēles, ripu uz vārtiem raidīja uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs #17. Ripa atsitās pret vārtsarga Ulda Čalpas tvērēj cimdu un piezemējās vārtos aiz vārtu līnijas – 2:1.

Pirmā trešdaļā gūtie vārti, vairoja “Zemgale/LLU” spēlētāju spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, lai arī metienu nav bijis pārāk daudz. Kontrolējot ripu pretinieka zonā, izdevās attālināt spēles gaitu no vārtsarga Reiņa Petkus sargātiem vārtiem. Tikai divas reizes jelgavnieki mazināja savu spiedienu un abos gadījumos tas notika, kad kāds no spēlētājiem guva traumu. Aizsargs Kristaps Jākobsons pēc spēka paņēmiena bija spiests pamest laukumu, bet jau pēc neilga laika atgriezās uz laukuma un turpināja spēlēt. Trešdaļas otrā pusē uzbrucējs Ričards Bernhards guva sitienu ar nūju sejā un bija spiests pamest laukumu, lai gan trešā trešdaļā viņš jau atkal bija ierindā.

Lūzumu spēlē “Kurbads” panāca sestajā minūtē, kad ripas lidojumu pielaboja Toms Hartmanis un vārtsargam Reinim Petkum neizdevās to atraidīt – 3:1. “Zemgale/LLU” spēlētāji mēģināja izlīdzināt spēles rezultātu, bet entuziasms nedaudz apsīka. Mazas kļūdiņas krājās, līdz trešdaļas vidū Tomam Hartmanim izdevās iziet vienam pret vienu ar Petkus un gūt spēles uzvaras vārtus – 4:1.

Līdz ar to “Kurbads” šobrīd atrodas izslēgšanas kārtas sērijas vadībā ar rezultātu 2:0. Atgādināsim, ka sērija turpināsies līdz brīdim, kad kāda no komandām gūs četras uzvaras. Nākamās divas spēles tiks aizvadītas Jelgavas ledus hallē – piektdien 16. martā plkst. 19.30 un sestdien 17. martā plkst. 17.10. “Zemgale/LLU” treneri un spēlētāji divu dienu pārtraukumā pārdomās aizvadīto spēļu gaitu, lai pienācīgi sagatavoties mājas spēlēm.

Pievienots 14/03/2018