Pārlekt uz galveno saturu

LLU Atvērto durvju dienā topošie studenti nostiprina interesi par konkrētām studiju programmām

Attēla autors: No LLU arhīva

Tradicionāli pavasara ieskaņās Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) norisinājās Atvērto durvju diena, kas vienkopus pulcēja topošos studentus no dažādām Latvijas pilsētām, lai uzzinātu par studiju un karjeras iespējām astoņās fakultātēs, iesaistītos dažādās aktivitātēs, kā arī iepazītu universitāti, Jelgavu - Studentu pilsētu, kā arī iegūtu atbildi uz pašu galveno jautājumu: “Kā es varu kļūt par LLU studentu 2018. gadā?”

Atvērto durvju dienas ietvaros Jelgavas pilī pulcējās visi, kuri vēlējās apskatīt visu astoņu fakultāšu stendus, kā arī iepazīties ar LLU Studējošo pašpārvaldi. Jaunieši draudzīgā gaisotnē sarunājās ar studentiem un mācībspēkiem par studentu ikdienu, studiju gaitām, kā arī iespējām katrā profesijā un citiem neskaidriem jautājumiem. Jāatzīst, ka daļa topošie studenti jau bija apmeklējuši izstādi “Skola 2018”, kā arī meklējuši informāciju LLU mājaslapā. Lielākā daļa jauniešu atzina, ka jau ir izlēmuši, kurā fakultātē vēlas studēt un uz Jelgavu atbraukuši visu apskatīt klātienē.

„LLU Atvērto durvju dienu apmeklēja vairāk kā 200 skolēni, kuri interesējās par LLU pamatstudiju piedāvājumu, kā arī par iespēju studēt nepilna laika studijās. Jaunieši aktīvi piedalījās fakultāšu sagatavotajās aktivitātēs, informatīvajās lekcijās un izmantoja iespēju doties ekskursijās uz fakultātēm,” stāsta Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

Marta Romane ieradusies no Brocēnu vidusskolas un pašlaik mācās 11. klasē, bet jau savlaicīgi vēlas iegūt visu nepieciešamos informāciju par studiju procesu un karjeras iespējām LLU. “Interese par mežiem un to apsaimniekošanu parādījās jau pirms trīs gadiem, jo mans tēvs ir mednieks un viņš mani iedrošināja savas studiju gaitas uzsākt tieši LLU Meža fakultātē, vienīgi pašlaik vēl domas dalās par studiju programmas izvēli. Viennozīmīgi vēlos studēt Meža fakultātē, jo LLU ir vienīgā universitāte Latvijā, kas piedāvā studiju iespējas meža zinātnēs,” stāsta topošā studente M. Romane. Kā arī jauniete piebilst, ka atrasties pie dabas un darīt to, kas patīk ir gana aizraujoši, kā arī, absolvējot universitāti, jaunie speciālisti tiek labi novērtēti.

Savukārt Andris Apšvalks pēc vidusskolas absolvēšanas uzsāka studijas medicīnas nozarē, kas īsti tajā brīdī nebija A. Apšvalka lauciņš. Šobrīd, kad uzkrāta dažāda darba pieredze, topošais students ir sapratis, ka darbs birojā nav tas, ko īsti vēlas. “Mani iekšēji mocīja nemiers, bija sajūta, ka vajag studēt kaut ko vērtīgu, reālu un noderīgu, tādēļ šodien, apmeklējot LLU Atvērto durvju dienu, vēlējos uzzināt par studiju procesu tieši LLU Lauksaimniecības fakultātes studiju programmā “Lauksaimniecība,” kas mūsdienās paver plašas iespējas,” pārliecināts A. Apšvalks.

Lai arī Atvērto durvju diena LLU ir aizvadīta, ikvienam interesentam augstskolas Studiju centrā un fakultātēs, iepriekš sazinoties, ir iespēja gūt konsultācijas gan par universitātē apgūstamajām studiju programmām, gan uzņemšanas noteikumiem, studiju procesu, sadzīves apstākļiem un brīvā laika pavadīšanas iespējām Jelgavā.

Pievienots 23/03/2018