Pārlekt uz galveno saturu

Aprīlis – fakultāšu dienu mēnesis

Attēla autors: No LLU arhīva

Katru gadu aprīlī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) fakultātēs norisinās fakultāšu dienas, kam šogad starta šāviens tiks dots 9. aprīlī 19.00 Tehniskās fakultātes (TF) 254. auditorijā, kad norisināsies atklāšana pasākums un LLU SP organizēts erudīcijas konkurss "LLU Gudrās pūces," kas vienkopus pulcēs gudrākos, erudītākos un atjautīgākos studentus un mācībspēkus. Šogad fakultāšu dienas norisinās divu nedēļu garumā, tādējādi visu fakultāšu studentiem būs iespēja apmeklēt ne tikai savas fakultātes pasākumus, bet arī iepazīties ar citu fakultāšu studentiem un aktivitātēm.

Laikā pirms pavasara semestra eksāmeniem, ieskaitēm un diplomdarbu aizstāvēšanām LLU studenti svin piederību savām fakultātēm un nākotnes profesijām, organizējot īpašus fakultāšu dienu pasākumus. Fakultāšu dienas ir īstenie studentu svētki, kuros tiek apliecināta vienotība, kopības izjūta un piederība savai fakultātei un nozarei. Ne viena vien studentu paaudze ir izaugusi ar putru, mehu, mežu un citu dienu svinēšanas tradīcijām, ko absolventi atceras vēl ilgi pēc augstākās izglītības diploma iegūšanas un kas viņiem simbolizē aizraujošo studiju laiku.

10. aprīlī Vides un būvzinātņu fakultāte (VBF) aicina piedalīties izzinošā konkursā "5 minūtes" un orientēšanās sacensībās "Pazuduši VBF’ā," kas ļaus iepazīt ne tikai fakultāti, bet arī fakultātes piedāvātās studiju programmas, bet dienas noslēgumā norisināsies Gada balvas apbalvošanas ceremonija.

11. aprīlī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF) ieplānojusi atraktīvu iepazīšanās spēli “Būsim pazīstami,” kur piedalīsies gan ESAF pirmkursnieki, gan mācībspēki, bet atjautības spēļu vakarā "ESAF Aktīvists," kas notiks Meža fakultātes (MF) stadionā aicināti piedalīties visu fakultāšu interesenti. Studenti, kuri vēlas apmeklēt pasākumu aicināti izvēlēties atbilstošu un ērtu apģērbu atbilstoši laikapstākļiem.

Kā jau katru gadu Putru dienā, 11. aprīlī, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) jaunie speciālisti uzstādīs jaunu un garšīgu rekordu "Burgeri pilnai laimei". PTF rekordu uzstādīšana kļuvusi jau par ikgadēju tradīciju fakultāšu dienu ietvaros.

Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studējošie Vetu dienas aizsāks 17. aprīlī ar semināru par kinoloģiju, bet visas nedēļas garumā tiek vākti arī ziedojumi VMF dzīvnieku patversmei. Par ikgadēju tradīciju Vetu dienās kļuvusi organizētā talka, kas notiks 18. aprīlī.

17. aprīlī Agronomu dienu svinēs Lauksaimniecības fakultātes (LF) studenti, kā laikā ikviens varēs pārbaudīt savu fizisko sagatavotību LF Sporta spēlēs (Lielupes pļavā pretim Jelgavas pilij). Savukārt 18. aprīlī no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 LF aicina apmeklēt radošas un sportiskas aktivitātes sadarbības partnera "Konekesko" teritorijā (Rubeņu ceļš 46a, Jelgava).

Savukārt noslēguma pasākums būs 18. aprīlī plkst. 22.00, kad ikviens aicināts apmeklēt "Agronomu un Vetu balli," ko ieskandinās grupa “Lustīgais Blumīzers”.

Paralēli Agronomu dienām 17. aprīlī Informācijas tehnoloģiju fakultātē (ITF) norisināsies Starptautiskā studentu matemātikas olimpiāde, kas kopā pulcēs LLU spējīgākos matemātiķus no Latvijas un arī citām valstīm. Savukārt 18. aprīlī ITF organizē “Robocode”, galda spēļu un videospēļu turnīrus. Lai pasākuma dalībniekiem nebūtu garlaicīgi ne mirkli, ITF gaitenī tiks izvietotas arī retro datorspēles.

18. aprīlī Meža fakultātes (MF) dienu ietvaros norisināsies konkurss "Mis un Misters Meži” un pasākums “Mežs ienāk Jelgavā,” kā laikā notiks motorzāģu paraugdemonstrējumi, būs iespēja izmēģināt darbu ar motorzāģi, piedalīties zāģēšanas sacensībās, padarboties ar harvestera un forvardera simulatoru. Savas prasmes demonstrēs arī arboristi.

Savukārt fakultāšu dienu svinības īpaši skaļi un vērienīgi noslēgs Tehniskās fakultātes (TF) studenti Mehu dienās. 19. aprīļa vakarā visi aicināti piedalīties nakts orientēšanās sacensībās, savukārt 20. aprīļa rītā Jelgavu pierībinās tradicionālais Mehu gājiens no 5. Studentu viesnīcas līdz Tehniskajai fakultātei. Visas dienas garumā notiks dažādas aktivitātes - veiklības brauciens, dragreiss un brīvdabas kino.

Savukārt 21. aprīlī visi aicināti uz Rullīti, kur norisināsies dažādi auto konkursi, dodot iespēju sacensties gan skaistumā, gan skaļumā, gan ātrumā. Detalizēta pasākumu programma pieejama www.mehudienas.lv.

Ikviens interesents aicināts piedalīties fakultāšu dienu pasākumos un reģistrēties tajās organizētajiem pasākumiem. Aktuālajām norisēm fakultāšu dienās var virtuāli sekot līdzi LLU SP, fakultāšu Facebook un Instagram kontos.

Pievienots 13/04/2018