Pārlekt uz galveno saturu

LLU dalība izstādē "Uzņēmēju dienas Zemgalē 2018"

Attēla autors: No LLU arhīva

27. un 28. aprīlī LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK) sadarbībā ar Pārtika tehnoloģijas fakultāti (PTF) un Bulduru Dārzkopības vidusskolu (BDV) piedalījās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) organizētajās Uzņēmēju dienās Zemgalē, kas norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā.

“Uzņēmēju dienas Zemgalē” ir kļuvušas par ikgadēju un gaidītu pasākumu, pulcējot ar katru reizi arvien lielāku dalībnieku un apmeklētāju skaitu. Šogad izstādē piedalījās vairāk nekā 250 dalībnieki, kuri iepazīstināja klātesošos ar savu produkciju un pakalpojumu klāstu, lai iepriecinātu aptuveni 10 000 apmeklētāju no visas Zemgales. Uzņēmumiem dalība “Uzņēmēju dienās Zemgalē 2018” dod iespēju sevi pozicionēt arī kā potenciālo prakses vai nākotnes darba vietu, jo sadarbībā ar pašvaldībām organizēta skolu jauniešu un studentu ierašanās. Ik gadu pasākuma dalībnieki ir arī augstskolas un vidējās profesionālās mācību iestādes, tādēļ pasākums ir sava veida atvērto durvju dienas nākotnes profesijas, darba vai prakses vietas izvēlē.

Uzņēmēju dienu ietvaros LLU piedalījās vairākās aktivitātes. LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa organizē LLU stendu, kurā abu dienu ietvaros bija iespēja iepazīties ar  LLU izstrādnēm.

Apmeklētājiem bija iespēja degustēt, kā arī vērot jaunu pārtikas produktu demonstrējumus.  Uzņēmēji tika informēti arī par vairākiem LLU īstenotajiem projektiem, un to ietvaros veiktajiem pētījumiem, kuru rezultāti prezentēti LLU stendā.

Izstādes apmeklētājiem bija unikāla iespēja nogaršot produktus, kas vēl tiek pārbaudīti un pilnveidoti LLU laboratorijās – ekstrudētus pākšaugus, kas tapuši EK 7 ietvara "EUROLEGUME" (No 61378) ietvaros.  Kā arī vērtēt produktus, kuri tapuši LLU PTF  zinātnieku un ražotāju sadarbības rezultātā, un jau  nopērkami veikalos, piemēram, SIA “KEEFA” sulas un biezeņi  “Simply Food”, un SIA  “Dabas dots” dzērienus.

Būtiski minēt, ka LLU stendā tika organizēti arī strukturētas zivju masas produktu gatavošanas  demonstrējumi, kā arī radīto produktu degustācijas, kas izstrādāti EJZF projektā „Strukturētas zivju masas (farša) ražošana no Baltijas jūras zivīm (reņģes un brētliņas) un tā izmantošana zivju produktos” (Nr. 16-00-F01101-000005). Projekta ietvaros tiek izstrādāta zivju maltās gaļas un to produktu ražošanas tehnoloģija, receptūras, kā arī ražošanas tehnoloģiskais projekts. Tādējādi tiek izveidota jauna izmantošanas alternatīva Baltijas brētliņām un reņģēm. Projekta ietvaros radīti inovatīvi produkti ar lielu pievienotu vērtību (automatizācijas pakāpe, energoefektivitāte, lēta izejviela), orientēti uz vietējo un eksporta tirgu, kas ir ļoti nozīmīgi zivju pārstrādes nozares turpmākajai attīstībai Latvijā.

Pievienots 27/04/2018