Pārlekt uz galveno saturu

Ikviens aicināts piedalīties "Drosmes un cilvēcības velobraucienā"

Attēla autors: No LLU arhīva

Tradicionāli, jau astoto gadu, pēdējā maija trešdienā, 30. maijā, LLU Studējošo pašpārvalde (LLU SP) sadarbībā ar laikrakstu "Zemgales Ziņas" organizē "Drosmes un cilvēcības velobraucienu", kam starta šāviens tiks dots Jelgavas pils pagalmā plkst. 11.00, bet pulcēšanās sāksies jau no plkst. 10.30.

Brauciena ātrums ir piemērots dažāda vecuma braucējiem, turklāt 77 kilometrus garajā ceļā ir paredzētas sešas pieturas - memoriāls Garajos kalnos, Glūdas skola, Annas Brigaderes skola Tērvetē, pazemes dziļurbumi pie Penkules, Stacijas iela Bēnē, memoriāls pie Auces Putnu mežā un LLU mācību un pētījumu saimniecības "Vecauce" pagalmā. Atgriešanās Jelgavā paredzēta ap plkst. 19.00. 

"Velobrauciens jau daudzu gadu garumā tiek organizēts, lai LLU darbinieki, mācībspēki un studenti vismaz vienu dienu izrauties no ikdienas rutīnas, kā arī aktīvi pavadītu laiku kopā ar kolēģiem un kursa biedriem. Mēs esam pārliecināti, ka šis brauciens ikvienam sagādās pozitīvas emocijas un neaizmirstamus piedzīvojumus,” stāsta LLU SP vadītājs Gvido Bērziņš.

Savukārt grūtākais pārbaudījums braucējiem sāksies pēc vakariņām, kad dalībnieku vairākums ar LLU organizētu autobusu (divriteņi tiek vesti ar atsevišķu kravas automašīnu) dodas atpakaļceļā uz Jelgavu. Tomēr apņēmīgākie un izturīgākie velobraucēji arī atpakaļceļu veic ar velosipēdu, tādējādi šajā dienā kopā nobraucot 130 kilometru garu ceļu.

Brauciena maršruts no Jelgavas līdz Aucei ir vēsturisks, jo Otrā pasaules kara laikā – 1941. gada vasarā, šo maršrutu ar velosipēdu veica toreizējās Jelgavas Lauksaimniecības akadēmijas asistents, vēlākais profesors J. Āboliņš. Uzzinot, ka Aucē ir apcietināti ebreji un padomju laika vadītāji, J. Āboliņš steidzās glābt divus savus kolēģus. Pateicoties drosmei un vācu valodas zināšanām, J. Āboliņam izdevās atbrīvot vienu nāvei nolemto kolēģi – mācību pētījumu saimniecības “Vecauce” direktoru Paulu Dermani.

Savukārt dalībniekiem līdz 12 gadiem ir prasība braukt kopā ar vecākiem. 

Katrs velobrauciena dalībnieks atbild par stingru satiksmes noteikumu ievērošanu un par sava spēkrata stāvokli brauciena laikā.

Afiša

 

Pievienots 22/05/2018