Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgušās Latvijas 28. Universiādes sacensības

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas augstskolu studenti visu 2017./2018.mācību gadu sacentās un savus spēkus mēroja 26 dažādos Latvijas 28.Universiādes sporta veidos.  Sacensības norisinājās kā vīriešu, tā arī sieviešu konkurencē. Pārmaiņas šogad vīriešu konkurencē sagādāja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studenti, kas iepriekšējos 3 gadus ierindojās 2.vietā, bet šogad kopvērtējumā pārspēja savus sīvākos konkurentus – Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), kas šogad ierindojās 2.vietā. Sieviešu konkurencē čempionu titulu nosargāja LSPA studentes. Kopā Latvijas 28. Universiādē piedalījās studenti no 25 Latvijas augstākās izglītības iestādēm.

Latvijas 28.Universiādē vīrieši godalgas sadalīja 13 dažādos sporta veidos, bet kopvērtējumā tika ieskaitīti katras augstskolas labākie uzrādītie sasniegumi 10 sporta veidos. Kopumā vīriešu konkurencē piedalījās studenti no 22 Latvijas augstākajām izglītības iestādēm. Šogad visveiksmīgāk gāja LSPA studentiem, kas 13 kopvērtējumā iekļautajos sporta veidos izcīnīja astoņas pirmās vietas. Šie panākumi LSPA atnesa Latvijas 28.Universiādes čempiona titulu (145 p.). 2.vietā ierindojās iepriekšējā gada čempioni RTU studenti (137 p.), savukārt 3.vietā ierindojās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti (121 p.). Pārsteigumu šogad sagādāja Daugavpils Universitātes (DU) studenti, kas kopvērtējumā izcīnīja 4.vietu (109 p.), apsteidzot Latvijas Universitāti (LU), kas šogad palika 5.vietā (106 p.). 6.vietu izcīnīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti (83 p.). Arī šogad vēlamies izcelt Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju (NAA), kas aktīvi ir piedalījusies 9 sporta veidos – ieskaitot Latvijas studentu čempionātu.

Dāmas Latvijas 28.Universiādē sacentās 8 sporta veidos, no kuriem katra augstskola kopvērtējumā summēja punktus no labākajiem 7 sporta veidiem. Šī gada Universiādē vismaz vienā sporta veidā piedalījās studentes no 14 Latvijas augstākajām mācību iestādēm, kas ir vairāk kā iepriekšējā gadā. Par nepārspētām čempionēm Latvijas 28.Universiādē palika LSPA studentes (93 p.), kas ar 7 punktiem pārspēja 2.vietas ieguvējas – RTU studentes (86 p.). Tikai par 2 punktiem no otrās vietas atpalika LU studentes (84 p.), kas ierindojās kopvērtējuma 3.vietā. 4.vietu izcīnīja LLU studentes (79 p.), 5.vietu DU (77 p.) un 6.vietu izcīnīja RSU studentes (63 p.).Latvijas Augstskolu sporta savienību saka lielu paldies visiem Universiādes atbalstītājiem, bez kuru atbalsta šīs studentu sacensības nebūtu iespējamas - Latvijas Sporta federācijas padome (LSFP), Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), organizatoru sporta veidu federācijām, Latvijas augstākās izglītības iestādēm, Latvijas 28. Universiādes sacensību organizatoriem, kā arī visiem studentiem par aktīvo dalību sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
LASS izpilddirektore Kristīne Karašniece,
studentusports@lspa.lv, 29365036

Pievienots 07/06/2018