Pārlekt uz galveno saturu

38 jaunie veterinārārsti saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

27. jūnijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Aulā pēdējo izlaidumu 2018. gadā atzīmēja LLU Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) absolventi, mācībspēki un viņu viesi.

"Šodien mums ir svētku diena, jo beidzies mūsu brīnišķīgais kopdarbs. Kas šajā kopdarbā bija iesaistīti? Mācībspēki, kuri sniedza jaunajiem savas jomas profesionāļiem zināšanas, kā arī vecāki, ģimene un radi, kuri studiju procesā atbalstīja jaunos censoņus. Mūsu sabiedrība devusi pasūtījumu, jo tieši viņi zina, cik nepieciešami veterinārārsti, jo, maksājot nodokļus, sabiedrība devusi iespēju šodienas absolventiem būt sagatavotiem darba tirgum. Ir liels prieks, ka tieši jūs, 2018. gada absolventi, esat izvēlējušies šo grūto profesiju, tādējādi ar šī diploma palīdzību jūs nonāksiet gan pie morālā, gan pie materiālā gandarījuma. Jaunie speciālisti jau studiju procesā un noslēgumu darbos parādīja savas profesionālās zināšanas par dzīvniekiem, slimību ārstēšanu un profilaksi, kā arī par sabiedrības sargāšanu, nodrošinot kvalitatīvu pārtiku. Ir patiess prieks, ka jaunajiem nozares speciālistiem ir izpratne par demokrātisku sabiedrību un likumiem, kā arī jau tagad ikviens no jums zina, ka darbs jāveic saskaņā ar ētiku, nenodarot pāri dzīvniekiem, sabiedrībai un pašiem sev. Nebeidziet investēt sevī, savās zināšanās un ikvienam novēlu nonākt līdz tādai briljanta pakāpei, lai visa sabiedrība ar prieku jūs redz, gaida un ar prieku vienmēr norēķinās par jūsu sniegtajiem pakalpojumiem," novēl LLU VMF valsts komisijas priekšsēdētājs, veterinārārsts Egils Juitinovičs.

Šogad otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Veterinārmedicīna" absolvēja 38 jaunie vetārsti, kuriem studijas ilga sešus gadus. Absolvējot studiju programmu “Veterinārmedicīna,” jaunie censoņi iegūst veterinārārsta kvalifikāciju.

LLU Zinātņu prorektors Arnis Mugurēvičs: "Šī mūsu kopīgā studiju olimpiāde, izlaidums un absolventi ir īpaši. Kāpēc? Pirmkārt, LLU Veterinārmedicīnas fakultātes absolventu izlaidums noslēdz LLU izlaidumu sēriju, kā laikā diplomus saņēma vairāk nekā 900 absolventu. Otrkārt, jūs esat Latvijas simtgades veterinārārsti un otra šāda izlaiduma vairs nebūs. Treškārt, šodien, pirms izlaiduma, Latvijas Radio stāstīja par mūsu izlaidumu un pat minēja par krāsu absolventu šallēs. Jāpiebilst, ka man bija tas gods parakstīt jauno speciālistu prakses sertifikātus, līdz ar to esmu pārliecināts, ka mēs esam ieguvuši profesionālus speciālistus, kuri strādās savā profesijā".

"Sešu gadu process ir noslēdzies, bet šaubas, kas bija studiju laikā jūsos, bija arī mūsos un vecākos. Bet šīs šaubas nemanot ir pāraugušas lielā sajūsmā un uzvaras sajūtā. Studiju process nebūtu bijis iespējams bez trīspusēja līguma – vecākiem, mācībspēkiem un absolventiem. Šodien šis līgums ir izpildīts un jūs esat kļuvuši par veterinārārstiem. Tas uzliek ikvienam no jums, protams, lielu atbildību ne tikai universitātes un fakultātes priekšā, bet visas profesijas priekšā, jo darbs šajā nozarē ir liels izaicinājums, kas reizēm ir staigāšana pa naža asmeni, bet reizēm nosvēršana un līdzsvarošana. Es aicinu jums būt tiem, kuri ceļ mūsu profesijas prestižu, kuri iestājas par mūsu profesiju un parāda gan Latvijas, Eiropas sabiedrībai, ka Latvijā veterinārārsts ir izcila profesija un, ka veterinārmedicīna ir nozīmīga ne tikai dzīvnieku veselībā, bet arī sabiedrības un vides veselībā. Bez veterinārmedicīnas patiesībā nav iedomājama dzīve šodien," izlaiduma noslēgumā uzrunāja klātesošos LLU VMF dekāns Imārs Dūrītis.

Veterinārmedicīnas fakultātes absolventu izlaiduma bildes iespējams lejupielādēt šeit.

Pievienots 28/06/2018