Pārlekt uz galveno saturu

LLU pētnieku komanda piedalās konferencē Bulgārijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Ar jauniem iespaidiem un pieredzi Latvijā atgriezušies LLU pētnieki no 18. starptautiskās starpdisciplinārās konferences “SGEM 2018” (18th International Multidisciplinary Conference on Earth and Geosciences SGEM 2018), kura norisinājās no 30. jūnija līdz 9. jūlijam Albenā, Bulgārijā.

Konferencē piedalījās ap 700 dalībnieku no dažādām valstīm, t. sk. no Latvijas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, kuru pārstāvēja pētnieki no Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes. Konferences laikā notika intensīvs darbs vairākās paralēlās sekcijas, darba grupās, kā arī dažādi neformālie pasākumi un noderīgas tikšanās ar citu valstu pārstāvjiem

Konferences laikā profesore Baiba Rivža un docente Lāsma Līcīte tika apbalvotas par labāko pētījumu prezentācijām. Profesore B. Rivža konferencē prezentēja pētījumu par zināšanu ekonomiku ietekmi Baltijas jūras valstu konkurētspējas celšanā (“Growth of the knowledge economy as a factor contributing to the competitiveness of countries on the eastern coast of the Baltic Sea”), bet L. Līcīte par sociālās vides ietekmi studiju procesā (“Role of the social environment in the study process for millennials”).

Konferenci organizē Bulgārijas Zinātņu akadēmija. To ik gadu apmeklē vairāki tūkstoši zinātnieku, mācībspēku un praktiķu no visas pasaules. Konferences mērķis ir kopīgiem spēkiem meklēt iespējamos globālo pārmaiņu problēmu risinājumus. Konferences sekcijās ir iekļautas 28 zinātniskās jomas. Ik gadu tiek izdots arī konferences rakstu krājums, kurā iekļautās publikācijas lasāmas Scopus un citās datu bāzēs (Hirša indekss – 5, SJR indekss – 0.195).

Sīkāka informācija pieejama: https://sgem.org/

 

Pievienots 11/07/2018