Pārlekt uz galveno saturu

Pārbaudes spēlē HK "Zemgale/LLU" pieveic HK "Prizma"

Attēla autors: No LLU arhīva

HK “Zemgale/LLU” gatavojoties jaunajai Optibet hokeja līgas sezonai 2018. gada 17. augustā aizvadīja savu otro pārbaudes spēli pret HK “Prizma” Volvo SC ledus halle. Pretiniekam sastāvs bija nokomplektēts ar spēcīgiem spēlētājiem, bet jelgavnieki spēja panākt uzvaru ar rezultātu 5:1 (2:1; 1:0; 2:0).

Spēle sākas ar komandu abpusējiem uzbrukumiem un pozicionālo cīņu, kurā daudz darba bija abu komandu vārtsargiem. HK “Zemgale/LLU” vārtus sargāja Rihards Cimermanis, bet rīdziniekiem – poļu izcelsmes leģionārs no ASV Raiens Malinovskis (Ryan Malinowski), kurš divas sezonas ar pauzēm ir spēlējis Eiropas klubos. Spēles rezultātu sestā minūtē atklāja HK “Zemgale/LLU” spēlētāji. Pretinieku zonā iemetienā ripu izcīnīja Rustams Begovs #5 un Artjoms Ogorodņikovs #17, bet ASV leģionāra vārtos to ieraidīja Rūdolfs Prūsis #69 – 1:0. Trešdaļas vidū pēc Georgija Pujaca piespēlēs, HK “Prizma” uzbrucējs Edijs Brahmanis neskatoties izdarīja metienu no iemetiena apļa laukuma un trāpīja ar ripu vārtu tālajā, augšējā stūrī, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Pēc pusotra minūtēs HK “Zemgale/LLU” aizsargs Krišs Grundmanis #4 ar precīzu piespēli ātrā pretuzbrukumā aizsūtīja uzbrucēju Rustamu Begovu #5. Begovs gar kreiso malu ieslīdēja pretinieka zonā un no borta precīzi ieraidīja ripu tālā stūrī, izvirzot jelgavniekus vadībā ar rezultātu 2:1.

Otrā trešdaļa raksturojās ar to, ka HK “Prizma” spēlētāji pārsvarā spēlēja mazākumā, jo paspējuši nopelnīt sešus noraidījumus. Vairākumi ļāva HK “Zemgale/LLU” kontrolēti ripu un spēles gaitu, liekot nedaudz “nosalt” vārtsargam Rihardam Cimermanim. Vairākuma izspēle jelgavniekiem pagaidām īsti nepadodas, jo no sešiem pārākumiem, izdevās realizēt tikai vienu. Trešdaļas otrā pusē aizsargs Niklāvs Balgalvis #88 izdarīja spēcīgu raidījumu no zilās līnijas, bet pie vārtiem ripas lidojumu izmainīja uzbrucējs Rūdolfs Prūsis #69, panākot rezultātu – 3:1.

Trešā trešdaļā pagāja ar HK “Zemglae/LLU” pārsvaru, kuru gan pašiem nācās bremzēt ar noraidījumiem. Jelgavnieki piecas reizes palika mazākumā, bet rīdzinieki tikai trīs. Tomēr tas nespēja ietekmēt spēles rezultātu. Otrā trešdaļas pusē atmodās “liepājnieku trio”, kurā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Māris Miezis #90. Pirmajā reizē viņam asistēja Aleksandrs Novikovs #9, bet otrā – Valentīns Feoktistovs #85. Trešdaļas gaitā arī  jelgavnieki pielaida kļūdas aizsardzībā, bet HK “Prizma” spēlētāji tās neizmantoja un bija spiesti piekāpties ar rezultātu – 1:5.

Jāatzīmē, ka HK “Zemgale/LLU” aizsardzībā šajā spēlē varēja spēlēt Rinalds Rosinskis, kurš iepriekšējā spēlē guva savainojumu. Ka arī aizsardzības līniju papildināja aizsargs Kristaps Jākobsons, kurš bija plānojis startēt Krievijas VHL klubā, bet sarežģītas atlases sistēmas dēļ tas nav izdevies. Uzbrukumā, kā jau varēja manīt no apraksta, pievienojās viens no rezultatīvākajiem pagājušās sezonas HK “Mogo” uzbrucējiem Rustams Begovs, ka arī Juliāns Misjus, trešais rezultatīvākais HK “Rīga” spēlētājs no Krievijas MHL līgas un kuram pagājušā sezonā bija parakstīts līgums ar HK “Dinamo Rīga” (spēlēs gan nepiedalījās).

Par prieku HK “Zemgale/LLU” atbalstītājiem un Jelgavas iedzīvotājiem, savā mājas ledus hallē jelgavnieki aizvadīs pārbaudes spēli ar Latvijas čempioniem – HK “Kurbads”. Spēle tiks aizvadīta Jelgavas ledus hallē 2018. gada 22. augustā, plkst.19:00. Ieeja bez maksas.

Komandu sastāvi pārbaudes spēlē:

HK “Zemgale/LLU”: vārtsargi – Rihards Cimermanis #1, Reinis Petkus #45; aizsargi – Kristaps Jākobsons #7, Rinalds Rosinskis #14, Rimants Zeilis #11, Aleksejs Popovs #73, Krišs Grundmanis “C” #4, Niklāvs Balgalvis #88, Iļja Makarovs #25, Reinis Švēdenbergs #33; uzbrucēji – Māris Miezis #90, Valentīns Feoktistovs “A” #85, Aleksandrs Novikovs #9, Ričards Bernhards #15, Vladislavs Adeļsons #22, Juliāns Misjus #8, Rūdolfs Prūsis #69, Rustams Begovs #5, Artjoms Ogorodņikovs #17, Kristers Bormanis #19, Kristaps Millers #44, Māris Mežsargs #23.

HK “Prizma”: vārtsargi - Ryan Malinowski, Normunds Borškovics; aizsargi – Maksims Širokovs, Georgijs Pujacs, Krists Apsītis, Juris Bērziņš, Aleksandrs Jerofejevs, Rihards Ķuzis, Artūrs Treimanis, Mārtiņš Pēteris Barkāns; uzbrucēji – Armands Bērziņš, Edijs Brahmanis, Sergejs Pečura, Kristaps Riekstiņš, Andrejs Smirnovs “C”, Roberts Jekimovs, Kristaps Liepa, Edgars Beizaks, Pjotrs Slyhovs, Kārlis Tiltiņš, Boris Bezsmertnij, Valters Apfelbaums. 

Pievienots 20/08/2018