Pārlekt uz galveno saturu

LLU pētnieki iegūst eksperimentālus rezultātus par gaismas spektrālā sastāva ietekmi uz bioloģiski aktīvo savienojumu veidošanos augos

Attēla autors: No LLU arhīva

No 1. jūnija līdz 31. augustam projekta ietvaros turpinās pētījumi par dažāda gaismas spektrālā sastāva ietekmi uz bioloģiski aktīvo savienojumu veidošanos augos. 

Iepriekšējos mēnešos iegūti ļoti daudz eksperimentālo rezultātu – gan bioķīmisko, gan nedestruktīvo analīžu, tāpēc šajā pārskata periodā notika datu matemātiskā apstrāde, izmantojot statistiskās metodes, lai izvērtētu iegūto rezultātu ticamību un būtiskumu. Vienlaikus projekta dalībnieki iepazinās ar jaunāko zinātnisko literatūru un jaunākajām atziņām, ko sniedz pasaules zinātnieki par gaismas spektra ietekmi uz biosavienojumu – organisko skābju, fenolu, flavonoidu, vitamīnu, pigmentu un citu savienojumu veidošanos.

Tika noslēgts līgums ar mēraparatūras iegūto mērījumu datu salāgošanu un integrēšanu lietošanai uMOL projekta datubāzē (MS Azure vidē), lai nodrošinātu datus, kas salīdzināmi ar citām starptautiskām sistēmām.

Eksperimentālie un aprēķinos iegūtie rezultāti tiek apkopoti, kā arī tiek gatavota publikācija un ziņojums dalībai ikgadējos Ražas svētkos, kas norisināsies Vecaucē 1. novembrī. 

Vienošanās Nr. 1.1.1.1/16/A/261 starp Eiropas Reģionālās attīstības fonda Centrālā finanšu un līgumu aģentūru un Rīgas Tehnisko universitāti 2016. gada 14. jūnija Sadarbības līgums Nr.03000-3.2.2/21(LLU uzskaites Nr.3.2-10/20 starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti (Partneris Nr.1) un Rīgas Tehnisko universitāti (vadošais partneris) par projekta “Jaunu vadības metožu izstrāde siltumnīcu augu apgaismojuma sistēmām to enerģētisko un ekoloģisko parametru uzlabošanai (µMol)” ieviešanu no 01.03.2017-29.02.2020

logologo

Pievienots 23/08/2018