Pārlekt uz galveno saturu

LLU darbu rudenī sāk 40 jaunie mācībspēki

Jaunajā 2018./2019. studiju gadā darbu universitātē sāks 40 mācībspēki, kurus klātesot visiem LLU darbiniekiem sveica 29. augusta Akadēmiskajā sēdē. Tāpat svinīgi akadēmisko amatu diplomus saņēma 10 mācībspēki, kuri pirmo reizi ievēlēti augstākā akadēmiskā amatā un kļuva par asociētiem profesoriem vai profesoriem.

„Par pasniedzēju jāizaug, tam nepieciešams laiks un jāveic vairāki priekšdarbi. Kad Datoru sistēmu katedras vadītāja Tatjana Rubina piedāvāja vadīt praktiskos darbus studiju kursā „Programmēšanas pamati”, es domāju ātri un man bija skaidrs, ko atbildēt, jo esmu tam gatavs,” stāsta Ainārs Belovs, kurš septembrī sāks darbu Informācijas tehnoloģiju fakultātē. Pats šajā fakultātē ieguvis gan bakalaura, gan maģistra grādus, turklāt papildus akadēmiskajiem pienākumiem un programmētāja darbam turpinās studijas doktorantūrā.  

Viņš arī skaidro, ka uzņemties jaunos pienākumus motivējusi iespēja izaicināt pašam sevi: „Man patīk sevi izaicināt un uzstādīt augstus mērķus. Vienmēr meklēju veidus, kā būt labākam cilvēkam, būt efektīvam un neatlaidīgam,” tā A. Belovs.

Kopumā LLU Akadēmiskajā sēdē sveica 50 kolēģus - jaunos mācībspēkus un jaunu akadēmisko amatu ieguvējus. Visvairāk jauno mācībspēku būs Veterinārmedicīnas fakultātē, kurā darbu sāks 9 darbinieki, Vides un būvzinātņu un Lauksaimniecības fakultātēs, kurās katrā no septembra būs 6 jauni darbinieki. Savukārt Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē būs 5 jauni mācībspēki, Tehniskajā fakultātē – 4, Informācijas tehnoloģiju fakultātē – 3, Pārtikas tehnoloģijas fakultātē – 2, bet Meža fakultātē -1 jaunais mācībspēks. Studiju darbā papildināti arī Valodu un Sporta centra darbinieku kolektīvi, kuros darbu sāks attiecīgi 3 un 1 jauni mācībspēki.

Tradicionāli Akadēmiskajā sēdē visus klātesošos universitātes darbiniekus jaunajā gadā sveica LLU rektore Irina Pilvere un studiju prorektors Aigars Laizāns, kuri ziņoja par aizvadītā studiju gada darba rezultātiem un akcentēja uzdevumus, kas turpmāk veicami, lai LLU paaugstinātu savu konkurētspēju vien Latvijas, bet arī starptautiskajā augstākās izglītības tirgū.

Tāpat LLU plašajai saimei apsveikuma vārdus klātienē veltīja Jelgavas domes pārstāvis Jurijs Strods un LLU absolvents, LR 12. Saeimas deputāts Armands Krauze, kurš savulaik arī strādājis kā LLU mācībspēks un sēdē ziņoja par ES Lauksaimniecības politikas nākotni.

Pievienots 31/08/2018