Pārlekt uz galveno saturu

Student, saņem atalgojumu par risinājumu!

Attēla autors: No LLU arhīva

DEMOLA Latvia ir programma, kurā studentu komanda risina problēmu, ko iesniedzis kāds no Latvijā lieliem uzņēmumiem. Programma norisinās no septembra līdz decembra mēnesim, un šajā laikā komanda mācās un rada kopā, apmeklē konkrēto uzņēmumu un apkopo vispārējus datus, kas nepieciešami risinājuma radīšanai. Izbaudi mācīšanās un radīšanas prieku DEMOLA Latvia Fall’18 sezonā, un piesakies līdz 16. septembrim.

DEMOLA laikā trešdienu vakaros norisināsies 10 lekcijas, kas būs par darbu komandā, klientu vajadzību izzināšanu, problēmas izzināšanu, prezentācijas prasmes un prototipēšana RTU Dizaina fabrikā. Gadījumā, ja uzņēmums izvēlas nopirkt risinājumu, 100% no atlīdzības (no 1000 EUR līdz 3000 EUR) aiziet studentu komandai.

DEMOLA koncepts: uzņēmums, iestāde vai organizācija iesniedz risināšanai studentu komandai savu problēmjautājumu, kas saistīts ar produktu vai pakalpojumu attīstību. DEMOLA Latvia ekspertu grupa nokomplektē multidisciplināras un katram projekta saturam atbilstošas komandas, iekļaujot tajās aktīvākos studentus no Latvijas augstskolām. Projekta gaitā studenti apgūst radošās domāšanas, ideju izvērtēšanas un prezentēšanas prasmes, ģenerē netradicionālas idejas ar skatu no malas, pārbauda tās dzīvē un praksē, konsultējas ar labākajiem pasniedzējiem un zinātniekiem. DEMOLA nodrošina darba plānu, metodiku, mentoru atbalstu, izglītojošus seminārus, lai 3,5 mēnešu laikā studentu grupa nonāktu līdz rezultātam. Visus projektus darba gaitā vairākas reizes izvērtē pieaicinātie eksperti, kas sniedz konsultācijas, padomus un novērtējumu studentu darbiem. Ja rezultāts ir labs vai apmierinošs, studenti saņem no partnera iepriekš līgumā atrunāto atlīdzību. Savukārt partneris iegūst jaunus, radošus risinājumus bez finansiāla riska (līgums paredz, ka atlīdzību tiek izmaksāta tikai tad, ja rezultāts ir apmierinošs).

Jautājumu gadījumā vērsieties pie Līga Jupatova pa e-pastu: liga.jupatova@rtu.lv.

demola

 

Pievienots 10/09/2018