Pārlekt uz galveno saturu

Norisināsies tradicionālais pirmkursnieku stafetes skrējiens “...pa Jelgavu kāds students klīst”

19.septembrī plkst. 18.00 jau sesto gadu pēc kārtas norisināsies LLU Sporta centra organizētā pirmkursnieku stafete "... pa Jelgavu kāds students klīst”, kur aicināti ņemt dalību visu fakultāšu jaunieši, lai dotos aizraujošā, jautrā, vienotā cīņā par uzvaru.

Pirmkursnieku skrējiens pirmo reizi tika organizēts 2013. gada 18. septembrī par godu LLU 150 gadu jubilejai. Skrējienā piedalās visu fakultāšu pirmkursnieki, veidojot fakultāšu komandas. Katru fakultāti pārstāv trīs jaunieši un trīs jaunietes, kuri "studenta formā" – ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās - šķērso Mītavas tiltu no Pasta salas, finišējot pie skulptūras "Jelgavas students". Viens komandas dalībnieks stafetes laikā veic aptuveni 150 m garu stafetes posmu.

Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2. septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta. Tās tēlnieks Kārlis Īle atainojis studentu ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās. 2,25 metrus augstā skulptūra veidota no bronzas, tā sver aptuveni 450 kg. Tēlainais Jelgavas students iemūžināts, ejot pa peļķēm, kas veidotas no tērauda, bet pa lietussargu tek ūdens. Pats mākslinieks "Jelgavas studentam" devis vārdu Jēkabs Ceriņš. Studenta lietussarga rokturim ir īpašs spēks – jāievēlas vēlēšanās un jāpieskaras rokturim, tad tā piepildīsies.

LLU Sporta centrs aicina stafetes dalībniekus, skatītājus un fakultāšu atbalstītājus ierasties pie skulptūras "Jelgavas students"  laikus, jo starts tiks dots tieši pulksten 18.00. Komandu sastāvu pieteikumus ieteicams sūtīt laicīgi uz cmateikovics@gmail.com.  

Pagājušajā gadā uzvarētāju laurus plūca Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) pirmkursnieku komanda. Savukārt godpilno otro vietu izcīnīja Meža fakultātes (MF) pirmkursnieku komanda, bet trešajā vietā palika Tehniskās fakultātes (TF) pirmkursnieki.

Pielikums Izmērs
Stafetes nolikums 29 KB
Trase 240.43 KB
Pievienots 15/09/2018