Pārlekt uz galveno saturu

HK “Zemgale/LLU” pieveic HK “Liepāja”

Attēla autors: No LLU arhīva

Pirmajā mājas spēlē Optibet hokeja līgā HK “Zemgale/LLU” uzņēma viesos hokejistus no HK “Liepāja”. Nervozā, pauzēm bagātā spēlē jelgavnieki spēja izcīnīt pirmo sezonas uzvaru ar rezultātu 7:1. Uzbrucējs Rustams Begovs izpildīja hat-trick, bet Māris Miezis guvis divus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvo piespēli.

Spēles sākumā HK “Liepāja” spēlētāji mēģinājuši uzspiest savu spēles stilu jelgavniekiem un uz neilgu laiku viņiem izdevās valdīt pretinieka aizsardzības zonā. “Zemgale/LLU” spēlētāji pašaizliedzīgi un precīzi aizsargājās, kas ļāva viņiem pārņemt spēles kontroli savās rokās. Trešdaļas ceturtā minūtē, pēc Rinalda Rosinska un Juliāna Misjusa piespēlēm, spēles rezultātu atklāja “Zemgale/LLU” uzbrucējs Māris Miezis – 1:0. Ledus saimnieki turpināja ofensīvu un devītajā minūtē pēc Rūdolfa Prūša piespēles, vairākumu realizēja Rustams Begovs – 2:0. Liepājniekiem turpināja neveikties ar spēles disciplīnu un piecpadsmitajā minūtē Artjoma Ogorodņikova un Valnetīna Feoktistova uzsākto uzbrukumu noslēdza aizsargs Rimants Zeilis – 3:0.

Otro trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka ar lielu pārliecību un varēja paredzēt drīzo vārtu gūšanas iespēju. Uzbrucējs Aleksandrs Novikovs laukuma vidū, izmantoja viesu kļūdu mainot pieciniekus, pārtvēra ripu laukuma vidū un izgāja viens pret vienu ar vārtsargu Ediju Ozolu. Viņa raidījums starp kājsargiem bija precīzs un halles apmeklētāji skaļi gavilēja par gūtajiem vārtiem. Prieki nebija ilgi, jo tiesneši garā pauzē, skatoties video atkārtojumu, konstatēja, ka uz laukuma bija seši “Zemgale/LLU” spēlētāji un vārtus neieskaitīja. Garā pauze ļāva liepājniekiem saņemties ar spēkiem, pārņemot spēles vadību savās rokās, kas noslēdzās ar to, ka tiesneši otro reizi devās garā pauzē, lai video atkārtojumā skatīties vai ripa nav šķērsojusi “Zemgale/LLU” vārtu līniju. Galu rezultātā liepājnieku prieki arī neapstiprinājās. Trešdaļas septiņpadsmitajā minūtē, tiesneši trešo reizi devās skatīties video atkārtojumu un daļa nosalušo skatītāju pameta halli. Neskatoties uz to, vārtu guvums tika ieskaitīts par labu HK “Zemgale/LLU” un tos, pēc Valentīna Feoktistova un Artjoma Ogorodņikova piespēlēm, guva Rustams Begovs – 4:0. Pēc divām minūtēm ar vārtu guvumu atzīmējās jelgavnieku aizsargs Iļja Makarovs (piespēles Kristapam Milleram un Mārim Miezim) – 5:0. “Liepāja” hokejisti nepadevās un turpināja uzbrukt, liekot jelgavniekiem kļūdīties aizsardzībā. Pēc Dmitrija Korņilova un Romāna Ņekļudova piespēlēm, ripu no zilās līnijas vārtos ieraidīja Valters Freijs – 5:1.

Trešās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” nespēja realizēt trīs vairākumus, bet liepājnieki spēja bīstami apdraudēt ledus saimnieku vārtus. Trešdaļas devītā minūtē jelgavniekiem izdevās rezultatīvs uzbrukums, kurā pēc Rinalda Rosinska un Aleksandra Novikova piespēlēm, trešo vārtus spēles laikā guva Rustams Begovs – 6:1. “Liepāja” hokejisti nemazināja tempu un bīstami uzbruka uz Riharda Cimermaņa vārtiem, kuram pašaizliedzīgi cīnoties, izdevās tos nosargāt neskartus. Trešdaļas otrā pusē, izturot mazākumu, uzbrukumā agresīvi devās uzbrucējs Ričards Bernhards. Pēc viņa precīzas piespēles, neviena netraucēts, ripu vārtos ieraidīja Māris Miezis – 7:1. Trešdaļas nobeigumu liepājnieki turpināja uzturēt ātru hokeju, vairakkārt apdraudot Cimermaņa sargātos vārtu. Komandām izdevās paspēlēt vēl nevienādos sastāvos, bet pie vārtu guvumiem tās netika.

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1

HK Prizma

3

9

2

HK Kurbads

3

6

3

HS Rīga

3

5

4

HK Zemgale/LLU

2

3

5

HK MOGO

2

3

6

HK Liepāja

3

1

7

HK Lido

2

0

Pievienots 16/09/2018