Pārlekt uz galveno saturu

Kursi matemātikā: Labs starts augstākajā matemātikā sākas ar elementārās matemātikas atkārtošanu

No 26. septembra LLU Mūžizglītības centrs piedāvā studentiem un skolēniem elementārās matemātikas kursus, lai labāk sagatavotos augstākās matemātikas apgūšanai universitātē. Kursu mērķis ir matemātikas zināšanu apguve, bez kurām nav iespējamas sekmīgas augstākās matemātikas studijas. Kursi notiks LLU Jelgavas pilī.

Kursos tiks aplūkotas elementārās matemātikas nodaļas, kuras studentiem nepieciešamas augstākās matemātikas apgūšanai. Kursu laikā dalībniekiem būs iespēja atkārtot darbības ar daļskaitļiem un algebriskām izteiksmēm, pakāpju un logaritmu īpašības, gūt iemaņas vienkāršāko vienādojumu un nevienādību risināšanā.

Kursus vai atsevišķas to daļas var apmeklēt jebkurš interesents, kurš vēlas atjaunot un nostiprināt savas zināšanas elementārajā matemātikā. Tos vadīs Rīgas Tehniskās universitātes lektore Sarmīte Čerņajeva un LLU Matemātikas katedras mācībspēki.

Kursu ilgums plānots 36 stundas, kas sadalītas trīs daļās. Pirmajā daļā apskatāmās tēmas būs aritmētiskas darbības (saskaitīšana, atņemšana, reizināšana, dalīšana) ar daļskaitļiem, algebriskas izteiksmes un to pārveidojumi, algebrisku izteiksmju vienkāršošana, saīsinātās reizināšanas formulas, lineāri vienādojumi un kvadrātvienādojumi, lineāras un kvadrātiskas nevienādības.

Kursu otrajā daļā tiks atkārtotas tēmas par funkciju, funkcijas definīcijas apgabalu, vērtību apgabalu, vienkāršāko funkciju vērtības, pāra funkciju un nepāra funkciju, funkcijas uzdošanas veidiem, elementāro funkciju grafikiem un pakāpju īpašībām.

Savukārt kursu trešajā daļā tiks apskatītas tēmas: eksponentvienādojumi un nevienādības, logaritmiskie vienādojumi un nevienādības, logaritmu īpašību pielietojumi vienādojumu un nevienādību risināšanā, skaitliska argumenta trigonometriskās funkcijas, trigonometriskās funkcijas un to zīmes, pamatidentitātes, procentu rēķini.

Kursi no 26. septembra norisināsies pirmdienās un trešdienās plkst. 16.30. Kursu norises vieta: LLU Matemātikas katedras telpās – Jelgavas pilī, 218. auditorijā.

Maksa par kursiem (EUR): katra kursu daļa atsevišķi - 30 EUR, visu daļu apguve - 90 EUR.

Iepriekšējā pieteikšanās obligāta: LLU Mūžizglītības centrā, Jelgavas pilī, 163. kabinetā vai rakstot uz e-pastu: Antra.Berzina@llu.lv.

Pievienots 16/09/2018