Pārlekt uz galveno saturu

LLU norisināsies NEP Jelgava 2018 mobilitātes izstāde

Attēla autors: No LLU arhīva

No 25. līdz 28. oktobrim Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks Ziemeļeiropas platforma (NEP, no ang. val. Northern European Platform), kuras laikā Jelgava pulcēs pārstāvjus no astoņām Ziemeļvalstu ESN (Erasmus Student Network) valstīm. Šī konference ir veltīta, lai iepazīstinātu Ziemeļvalstu ESN biedrus ar jaunumiem, kas notiek internacionālā līmenī, kā arī uzlabotu viņu prasmes, strādājot darba grupās, lai brīvprātīgie, atgriežoties mājās, varētu sniegt labāku un kvalitatīvāku atbalstu atbraukušajiem Erasmus studentiem.

26. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 12.00 Jelgavas pils 1. stāvā, kā viena no šīs konferences obligātām sastāvdaļām ir studiju mobilitātes izstāde Mobility Fair, kura ietvaros ESN Ziemeļvalstu pārstāvji prezentēs savas universitātes un apmaiņas programmu piedāvājumu viņu valstīs. Šī ir lieliska iespēja vietējiem studentiem uzzināt vairāk par Erasmus+ apmaiņas programmas sniegtajām iespējām un ieguvumiem, aizbraucot apmaiņā uz citām valstīm, kā arī iepazīties ar pilna laika studiju iespējām gan Latvijā, gan arī Ziemeļvalstīs. ESN biedri (kopā aptuveni 80 cilvēki) Mobility Fair divas stundas prezentēs līdzi paņemtos materiālus (plakātus, bukletus u. tml.) par 40 universitātēm 8 Ziemeļeiropas valstīs, to studiju programmām un Erasmus+ mobilitātes iespējām. Paralēli tam, dalībniekiem būs iespējams brīvi pārvietoties izstādē un labāk iepazīties ar ESN, tās darbības sfērām un īstenotajiem projektiem, kā, piemēram, ExchangeAbility (mobilitātes iespēju nodrošināšana cilvēkiem ar invaliditāti) vai SocialErasmus (ārvalstu studentu integrācija vietējā kopienā caur brīvprātīgo darbu un labdarību). Izstādes laikā ESN biedri dalībniekiem dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem un sniegs ieteikumus, kā veiksmīgāk uzsākt studijas ārvalstīs.

Lai arī Mobility Fair laikā galvenais fokuss būs likts gan uz LLU studentiem, gan arī uz citu Jelgavas mācību iestāžu studentiem un skolēniem, prezentējot Erasmus apmaiņas programmas iespējas Ziemeļvalstīs un daloties ar pieredzes stāstiem, ik viens interesents, kam interesē Erasmus+ programma un izglītības iespējas Ziemeļeiropā, ir laipni gaidīts apmeklēt šo pasākumu.

logo

 

Pievienots 17/10/2018