Pārlekt uz galveno saturu

Lekcijas LLU par fungicīdu izmantošanu vada zinātniece no Dānijas

25. un 26. oktobrī LLU Lauksaimniecības fakultātē (LF) viesojās Aarhus universitātes vadošā pētniece Lise Nistrup Jørgensen un lasīja lekcijas LF maģistrantiem studiju kursa “Integrētā augu aizsardzība” ietvaros. Lekcijās piedalījās arī nozares pārstāvji, kuri ļoti atzinīgi vērtēja  iespēju atgriezties universitātē un gūt papildus profesionālās zināšanas.

Dāņu pētnieces lekciju tematika bija saistīta ar fungicīdu lietošanas iespējām un riskiem: fungicīdu darbības mehānismiem, rezistences veidošanos, fungicīdu lietošanas stratēģiju un citiem lauksaimniekiem svarīgiem jautājumiem.

Aktualitātes fungicīdu izmantošanā bija interesējošas ne vien studentiem, bet arī nozares speciālistiem, līdz ar to lekcijās piedalījās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra un Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra pārstāvji un praktizējoši agronomi.

“Vieslektores Lises Nistrupes Jorgensenes lekcijas vērtēju ļoti pozitīvi, jo bija iespēja iegūt padziļinātu informāciju gan par fungicīdu ķīmisko darbīgo vielu darbības mehānismiem un ekonomiski pamatotu to pielietojumu, gan par jaunākajiem vēl pagaidām Latvijā nereģistrētiem augu aizsardzības līdzekļiem, kā arī dzirdēt ilggadējas fungicīdu attīstības tendences Dānija un pasaulē. Lekciju vērtēju kā izcilu papildinājumu Lauksaimniecības fakultātes studentu mācību programmā,” stāsta LPKS “LATRAPS” agronoms Ansis Zadiņš.

Savukārt LPKS “Durbes grauds” agronome Elisona Lapoška atzīst, ka Dānijas kolēģes vieslekcijas bija iespēja atkal paviesoties augstskolas solā un ir lielisks veids, kā satikties nozares praktiķiem ar zinātnes vidi.

Pievienots 29/10/2018