Pārlekt uz galveno saturu

ESAF absolventi iepazīstina ar karjeras attīstības iespējām

Attēla autors: No LLU arhīva

Rudens tradicionāli ir LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) absolventu dienu laiks, tādējādi arī šogad, no 22. līdz 24. oktobrim, fakultātē viesojās absolventi, lai iepazīstinātu pašreizējos studentus ar savu pieredzi, darba gaitām, atmiņām no universitātes laika, un pastāstītu to, kā karjeras izvēli ir ietekmējušas studijas ESAF. Jāuzsver, ka šogad absolventu dienas apmeklēja rekordliels studentu skaits, trīs dienās pulcējot vairāk kā 450 studentus no dažādām fakultātēm.

Absolventu lekciju nedēļu atklāja biedrības "TUVU" projektu vadītāja Sandra Kumačeva, maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" 2018. gada absolvente, kura stāstīja par sociālo uzņēmējdarbību un to, kā no grāda ķīmijā un stabilas darbavietas nonāca par brīvprātīgo labdarības biedrībā.

Jaunākos tehnoloģiju risinājumus un viedierīču izmantošanu ikdienas gaitās prezentēja AS "Latvenergo" IT infrastruktūras funkciju direktors, maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" 2015. gada absolvents Jānis Kūlupus, kā arī informācijas sistēmu funkcijas atbalsta daļas vadītājs, maģistra studiju programmas "Ekonomika" 2008. gada absolvents Rolands Levics.

Otrā absolventu diena iezīmējās pašvaldības iestāžu krāsās. To atklāja Sandra Grigorjeva - maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" 2010. gada absolvente, kura ne tikai iepazīstināja studentus ar Jelgavas Reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciālista amatu, bet arī ar iespēju darboties studentu korporācijās. Savukārt Kuldīgas Slimnīcas valdes priekšsēdētājs, bakalaura studiju programmas "Ekonomika" 2018. gada absolvents Agris Rozenfelds klātesošos informēja, kā ar medicīnu nesaistīts cilvēks var nonākt slimnīcas pārvaldē, iekļaujot savā prezentācijā laiku, kas pavadīts strādājot Ķīnā.

Absolventu lekciju nedēļa noslēdzās ar tirdzniecības sfēru – Margarita Lāže, bakalaura studiju programmas "Ekonomika" 2010. gada absolvente un SIA "Kanclers" interneta veikala vadītāja iepazīstināja ne tikai ar SIA "Kanclers" darbību, bet arī iedrošināja studentus pieņemt izaicinājumus un nebaidīties no pārmaiņām tāpat, kā noslēdzošais runātājs, SIA “Konekesko Latvija” produktu grupas vadītājs, maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" 2018. gada absolvents Jānis Cers.

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) vadība izsaka pateicību absolventiem par atsaucību, iedrošinājumu un praktiskiem piemēriem, kas fakultātes studentiem ļauj saprast to, cik plašas iespējas piedāvā izvēlētās studijas.

Pievienots 30/10/2018