Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" spēles laikā uzstāda jaunu rekordu

Attēla autors: No LLU arhīva

HK “Zemgale/LLU” hokejisti uzstādījuši jaunu rekordu metienos uz vārtiem Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē, kurā uzvarēja HK “Lido” ar rezultātu 0:3 (0:0; 0:1; 0:2). Kopā jelgavnieki veica 74 metienus, kas gandrīz divreiz vairāk, nekā parastā spēlē.

“Zemgale/LLU” sastāvā pēc traumas sadziedēšanās atgriezās uzbrucējs Rūdolfs Prūsis, ka arī debitēja pagājušās sezonas labākais uzbrucējs Ivans Ribčiks (Ivan Ribchik). No pirmām spēles minūtēm jelgavnieki pārņēma spēles vadību un saglabāja to visas pirmās trešdaļas garumā. Pie vārtu guvuma komanda nenonāca, neskatoties uz visām radītām iespējām.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” totāli kontrolēja spēles gaitu, jo to stimulēja pretinieku patstāvīgi noteikumu pārkāpumi. “Lido” spēlētāji otrajā trešdaļā pārkāpa noteikumus sešas reizes un vairāk, nekā pusi no tās spēlēja mazākumā. Šajā spēles nogrieznī gandrīz katrs komandas spēlētāji izmēģināja iespēju ieraidīt ripu vārtos. Neskatoties uz visiem pūliņiem, ripa vai nu trāpīja vārtu stabā, vai nu lidoja garām tiem. Tikai trešdaļas vidū pēc Juliāna Misjusa un Artūra Homjakova piespēlēm, Vladislava Adeļsona slidinātā gar vārtiem ripa, atrada savu ceļu uz to iekšpusi – 0:1. Valnetīna Feoktistova gūtie vārti netika ieskaitīti.

Trešās trešdaļas sākumā “Lido” spēlētāji spēja uz divām minūtēm iespiest jelgavniekus aizsardzības zonā un veikt pusi no saviem spēles metieniem. “Zemgale/LLU” vārtos teicami nospēlēja vārtsargs Reinis Petkus, kurš nosargāja vārtus neskartus. Izraujoties no savas aizsardzības zonas, jelgavnieki devās uzbrukumā, kas sestā minūtē vainagojās ar aizsarga Kalvja Ozola gūtiem vārtiem (piespēles Artūram Homjakovam un Juliānam Misjusam) – 0:2. “Lido” spēlētāji netiekot galā ar viesiem pārgāja pie spēka spēles un dūru vicināšanas. Tas viņiem īpaši nepalīdzēja, jo trešdaļas vidū pēc Rustama Begova piespēles, vārtus guva Vladislavs Adeļsons – 0:3.

Uzvara ļāva “Zemgale/LLU” saglabāt trešo vietu turnīra tabulā, apsteidzot HS “Rīga” vien par diviem punktiem. Nākamā spēle savās mājās 3. novembrī pret HK “Liepāja” būs svarīga vietas saglabāšanai turnīra, jo liepājnieki, papildināti ar “Dinamo Rīga” spēlētājiem, trešdienas vakarā spēja pieveikt HS “Rīga” un izcīnīt savu otro sezonas uzvaru.

Pievienots 01/11/2018