Pārlekt uz galveno saturu

Studenti gūst jaunas zināšanas un iespaidus seminārā "Izrāviens"

Attēla autors: No LLU arhīva

26. un 27. oktobrī LLU Vides un būvzinātņu fakultātē (VBF) aizritēja nu jau par LLU tradīciju kļuvušais studentu seminārs “Izrāviens”, kas vienkopus pulcēja 40 aktīvākos, zinātkārākos un spējīgākos universitātes studentus.

Semināra galvenais organizators, PTF 4. kursa students Ingus Pētersons, apvienojot fakultāšu spēcīgākos pārstāvjus, izveidoja organizatoru komandu, kura piesaistīja lektorus, veidoja nakts trasi, lielo uzdevumu, strādāja ar sponsoriem un darīja visu, lai studenti šī semināra laikā gūtu pēc iespējas vairāk zināšanu, kas noderētu ne tikai studiju dzīvē, bet arī turpmākās karjeras veidošanā.

Vēl pirms semināra norises, dalībnieki tika sadalīti komandās, lai kopīgi izveidotu mājasdarbu, kā arī viņiem tika dota iespēja piedalīties "Meet&greet" pasākumā, lai viens otru iepazītu tuvāk un pārvarētu komunikācijas barjeru.

"Izrāviena" tematika šogad bija “izkāpšana no komforta zonas”, kas tika pieprasīta no studentiem jau pašā semināra sākumā, iesēdinot studentus armijas kravas mašīnās, lai nogādātu viņus līdz lokācijas vietai, viņiem pat nenojaušot, kurp tiek vesti. Arī piesaistītie lektori veicināja radošuma un jaunu ideju virzīšanu – Haralds Gerds, par kuru saka, ka viņš ir "motivācijas dzirksteļu kalējs, kurš jebkuru ideju spēj pārvērst praktiskā, pielietojamā mākslas darbā vai pat mājiņā kokā, prieku gūst no kvalitatīvi padarīta darba, smagās mūzikas un atpūtas dabā".  Savukārt bijusī basketboliste, Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja, Dace Zariņa stāstīja par komandas darbu, bet Ideju un inovāciju institūta izveidotāja Elīna Miķelsone iepazīstināja studentus ar ideju ģenerēšanu, un Aleksandrs Vorobjovs, kurš caur matemātiskiem piemēriem parādīja, kā risināt problēmas un domāt kritiski.

Lai dalībniekos attīstītu spēju ātri reaģēt, pirms mājasdarba, kurā bija jāuzved neliela izrāde, iesaistot mentoru no organizatoru komandas, dalībniekiem tika pateikts, ka mentors neņems dalību skečā, tādēļ pusstundas laikā studentiem bija jāizdomā jauna vai jāpārveido jau esošā izrāde.

Nakts trases laikā studentiem vajadzēja strādāt komandā, parādīt savas līdera prasmes, veikt sarežģītus uzdevumus, kas prasīja savstarpējas komunikācijas spējas un atjautību. Semināra pirmās dienas noslēgumā dalībniekiem bija jārāda ātras reaģēšanas spējas un jāiejūtas tēlā, iestudējot populārā TV šova "Logi" ainas, kā moderators bija LLU bijušais students, konkursa "Students var!" 2017. gada laureāts Ņikita Beluško. Savukārt otrās dienas kulminācija bija lielais uzdevums, kurā dalībnieki, atbilstoši personības testa rezultātiem, tika sadalīti komandās un viņiem bija jāveic dažādi pārbaudījumi, iezīmējot savu personības tipu galvenās īpašības, kas izvērtās par sava veida sociālo eksperimentu, kurā tika parādītas personības tipu pozitīvās un negatīvās iezīmes un tendences.

"Izrāviena" organizatori – lektoru piesaistītājs Einārs Rogovs (PTF), dalībnieku koordinatore Aiga Pinne (PTF), atbildīgā par mājasdarbu - Daina Taupmane (VMF), Sponsoru piesaistītājas Paula Elīza Valdmane (PTF) un Arnita Jacinta Kivliša (VBF), Lielā uzdevuma autore Linda Perkune (ESAF), tehniskais speciālists Rihards Goldmanis (ITF), kā arī LLU SP vadītāja Endija Maraka (VMF), Ēriks Belcāns (ITF), Sabīne Anna Zīverte (PTF) vēlas pateikties semināra galvenajam organizatoram Ingum Pētersonam (PTF) par uzticēšanos un darbu koordinēšanu.

Semināra "Izrāviens" organizatoru komanda vēlas teikt lielu paldies ikgadējiem un jaunajiem atbalstītājiem, bez kuriem pasākums nebūtu izdevies - Dobeles dzirnavnieks, Karameļu darbnīca, Dailes teātris, Redbull, Valmiermuiža, Cannele, Ausmeņa kebabs, Bams, Ģertrūdes ielas teātris, Fazer, Nata cafe, Movement spontanious, Rosso Pizza Prezervatīvi.lv, Piparmētra, Vision express, Silmachy, Labietis, Karošu pasaule, Mētra, kā arī Vides un būvzinātņu fakultātei par semināra telpu nodrošināšanu un Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonam par dalībnieku transportēšanu.

Pievienots 01/11/2018