Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu

Attēla autors: No LLU arhīva

Nevienam negaidīti “Zemgale/LLU” savās mājās piedzīvoja sagrāvi pret HS “Rīga” ar rezultātu 1:4 (0:1; 1:2; 0:1), kurus nedēļu pirms tam pieveica ar rezultātu 6:2.

Pirmo trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka vareni. Pārņemot kontroli pār ripu, tika uzbrukts uz rīdzinieku vārtiem, kuri pretī nespēja stādīt pilnīgi neko. Neskatoties uz pārliecinošu sākumu, ripu vārtos ieraidīt neizdevās. Toties HS “Rīga” uz mirkli izdevās pārņemt ripas kontroli un devītā minūtē, pēc uzvarētā iemetiena un izmantojot jelgavnieku paviršību aizsardzībā, viesu uzbrucējs Berts Daniels Rudzītis atklāja spēles rezultātu – 0:1. “Zemgale/LLU” līdz trešdaļas beigām neizdevās atspēlēties, neskatoties uz visiem mēģinājumiem.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēles maniere negaidīti mainījās uz slikto pusi. Salīdzinot ar pirmās trešdaļas sākumu, jelgavniekiem pavisam nepadevās ieiešana zonā un nokļūšana pie vārtiem. Neveiksmes nenāca vienas. Netiekot galā ar pretinieku, septītā trešdaļas minūtē “Zemgale/LLU” nopelnīja divus noraidījumus un HS “Rīga” realizēja doto iespēju, Raivim Kristiānam Ansonam ieraidot ripu vārtos – 0:2. Niknie ledus saimnieki devās atspēlēties un trīspadsmitajā minūtē, uzbrucējs Vladislavs Adeļsons veica veiksmīgu individuālo reidu uz HS “Rīga” vārtiem – 1:2. Likās, ka “Zemgale/LLU” spēs atspēlēties, kā to ir darījusi nevienu vien reizi savstarpējās spēlēs. Bet cerības sabruka sešpadsmitā minūtē, kad rīdzinieki kārtējo reizi izmantoja vairākuma iespēju, kura ļāva Robertam Petrovičam gūt trešos vārtus – 1:3.

“Zemgale/LLU” neapmierinātie spēlētāji trešajā trešdaļā mēģināja atspēlēties. Viņu iniciatīva lika HS “Rīga” spēlētājiem pārkāpt noteikumus, bet jelgavniekiem tā arī ne reizi neizdevās realizēt nevienu no vairākumiem. Spēles izskaņā “Zemgale/LLU” nomainīja vārtsargu un sešu cilvēku sastāvā, mēģināja pārspēt četrus rīdziniekus, bet tā arī neieraidīja ripu vārtsarga Artūru Šilovu sargātos vārtos. Toties viesu uzbrucējs Ralfs Jevdokimovs izrādīja lielu entuziasmu un pēdējā spēles sekundē pabeidz jelgavnieku sagrāvi, ieraidot ripu tukšos vārtos – 1:4.    
 

Pievienots 27/11/2018