Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu pret HK "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē pret pirmās vietas īpašniekiem “Mogo”, jelgavnieki spēles laikā zaudēja divus laukuma spēlētāju, kas neļāva saglabāt pārsvaru un atzina zaudējumu ar rezultātu – 3:2 (0:1; 3:0; 0:1). Ar diviem vārtiem “Zemgale/LLU” sastāvā atzīmējās Vladislavs Adeļsons, bet Ēriks Ozollapa guva 100 rezultativitātes punktu Virslīgas regulārā čempionāta spēlēs.

Pirmo trešdaļu ar lielu spiedienu uz jelgavnieku vārtiem uzsāka Latvijas čempionāta līderi HK “Mogo”. “Zemgale/LLU” hokejisti un vārtsargs Rihards Cimermanis teicami tika galā ar šo ofensīvu, cenšoties pretiniekus apturēt jau aizsardzības zonas zilās līnijas. Trešdaļas otrā minūtē aizsargs Matīss Gelažis laukuma vidū pārtvēra pretinieka piespēli un ar ripu devās ātrā pretuzbrukumā. Izejot viens pret vienu ar “Mogo” vārtsargu Renāru Kazānovu, Gelažis raidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem. Ripa izslīdēja caur tiem, bet nešķērsoja vārtu līniju. Pirmais pie ripas paspēja piekļūt uzbrucējs Vladislavs Adeļsons, kurš tai palīdzēja nokļūt vārtos un izvirzīja “Zemgale/LLU” spēles vadībā ar rezultātu – 0:1. Trešdaļas turpinājumā “Mogo” turpināja saglabāt nelielu pārsvaru, kas varēja ļaut viņiem izlīdzināt spēles rezultātu. Pirmā spēles nogriežņa beigās rīdzinieki nopelnīja divus noraidījumus, kas nosvēra pārsvara kausu par labu “Zemgale/LLU” spēlētājiem, bet to neizdevās pārvērst par vārtu guvumu.

Otrajā trešdaļā jelgavnieki pārņēma spēles vadību savās rokās un to spiediens visu laiku pieauga. Teicama spēle aptrūka trešdaļas vidū, kad aizsargs Krišs Grundmanis nopelnīja sodu un tika noraidīts līdz spēles beigām, bet komanda palika mazākumā uz piecām minūtēm. “Zemgale/LLU” spēlētāji zaudēja koncentrāciju, kas ļāva “Mogo” spēlētājiem pusotrā minūtē izlīdzināt spēles rezultātu un izvirzīties vadībā ar rezultātu – 2:1. Vārtus rīdzinieku labā guva Deivids Sarkans un Bruno Bakanovs. Traumu trešdaļas gaitā guva uzbrucējs Valentīns Feoktistovs, kas piespieda “Zemgale/LLU” mainīt piecinieku sastāvus. Nespējot atgūt kontroli par spēli, jelgavnieki trešdaļas izskaņā ielaida trešo ripu savos vārtos. Šoreiz ar vārtu guvumu atzīmējās rīdzinieku uzbrucējs Vladimirs Mamonovs – 3:1.

Trešajā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēlētāji biji apņēmušies lauzt spēles gaitu un pārņēma tās vadību savās rokās, nemitīgi uzbrūkot “Mogo” vārtiem. Piektajā trešdaļas minūtē tas vainagojās ar gūtiem vārtiem. Pēc Ričarda Bernharda un Ērika Ozollapas piespēlēm, ripu vārtos ieraidīja Vladislavs Adeļsons – 3:2. Ozollapa šajā vārtu guvumā, nopelnīja savu 100 rezultativitātes punktu no 109 Latvijas Virslīgas regulārā čempionāta spēlēm. “Zemgale/LLU” līdz trešdaļas beigām turpināja uzbrukt, bet ripu vārtos nespēja ieraidīt un bija spiesta atzīt zaudējumu ar rezultātu – 3:2. Trešajā trešdaļā jelgavnieki uz pretinieka vārtiem veica sešpadsmit metienus, bet “Mogo” izdarīja vien piecus. Visā spēlē “Zemgale/LLU” spēlētāji veica 49 metienus uz vārtiem, bet rīdzinieki – 32.

2019. gadā 19. janvārī HK “Zemgale/LLU” Jelgavas ledus hallē tikās ar Optibet hokeja līgas regulārā čempionātā otrās vietas īpašniekiem – HK “Prizma”. Aizraujošā spēlē jelgavnieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:2 (1:1; 2:0; 2:1). Ar saviem pirmajiem sezonas vārtiem atzīmējās aizsargs Aleksejs Popovs, ka arī jaunais komandas uzbrucējs Ēriks Žohovs. Vārtus guva arī Juliāns Misjus, Ričards Bernhards un Rūdolfs Prūsis.    

Pievienots 24/01/2019