Pārlekt uz galveno saturu

Diplomus saņem ESAF jaunie speciālisti

Attēla autors: No LLU arhīva

25. janvārī ziemas izlaidumu LLU Aulā svinēja 68 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studenti, no kuriem 46 absolvēja pamatstudiju un 22 – maģistra studiju programmas. Fakultātei šis ir īpašs gads, jo tā atzīmē 50 gadu jubileju, savukārt pagājušajā gadā Latvijas valsts atzīmēja 100 gadu jubileju, tādējādi šīs dienas absolventi ir vieni no pirmajiem jaunās simtgades absolventiem. Izlaidumā jaunajiem speciālistiem diplomus izsniedza LLU rektore Irina Pilvere un ESAF dekāne Andra Zvirbule.

"Šodien jau varam teikt, ka treniņi beigušies un nu sāksies īstās sacensības. Mācībspēku uzdevums studiju laikā bija jūs trenēt dažādām dzīves situācijām gan profesionālajā jomā, gan arī visām tām situācijām, ko augstu novērtē darba tirgū – spēja iekļauties kolektīvā, atbildēt uz negaidītiem jautājumiem, radoši domāt, pieņemt kritiku, reaģēt uz pārmaiņām un sasteigt nepabeigtos darbus vienā naktī. Absolventi, es ceru, ka jūs spēsiet novērtēt šo treniņu nozīmi, jo mēs centāmies būt labi padomdevēji visus studiju gadus. Šodien saņemtie diplomi apliecina, ka treniņu procesu esat godam izturējuši. Šis diploms apliecina ne tikai jūsu varēšanu un spējas, bet arī tas parāda, ka jums ir "pamatīga" aizmugure, jo esat ieguvuši Latvijas Labākās universitātes dokumentu," sveicot absolventus teica ESAF profesore, dekāne Andra Zvirbule. Savukārt uzrunas noslēgumā dekāne atzīmēja, ka šīs dienas absolventi jau martā gaidīti uz ESAF 50 gadu jubileju – absolventu salidojumu.

Kā pirmie diplomus saņēma seši pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Komerczinības" absolventi, iegūstot uzņēmējdarbības speciālista kvalifikāciju. Akadēmisko bakalaura studiju programmu "Ekonomika" absolvēja 13 studenti, bet profesionālo bakalaura studiju programmu "Komercdarbība un uzņēmuma vadība" – 27 absolventi, iegūstot profesionālo bakalaura grādu komercdarbībā un uzņēmuma vadībā un vadītāja kvalifikāciju.

Savukārt maģistra studijas absolvēja 22 absolventi, no tiem astoņi profesionālās maģistra studiju programmas "Projektu vadība", četri - akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas "Ekonomika" un desmit - profesionālās maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolventi.

"Jebkurš izlaidums liecina par zināmi noietu ceļa posmu un liecina par to, ka rīt jau pavērsies jaunas iespējas. Šodien visi absolventi var būt lepni par paveikto un ieguldīto darbu, kā arī par diploma saņemšanu. Mēs, mācībspēki, arī esam lepni par jums, jo esam jums bijuši līdzās un mēģinājuši dot visu to labāko, ko paši zinām. Absolventi, atcerieties, ka Jelgavā ir jūsu universitāte, tādēļ vienmēr esiet gaidīti savā Alma Mater," izlaiduma noslēgumā absolventus uzrunāja LLU rektore Irina Pilvere.  

2019. gada izlaidumi turpināsies jūnijā, kad diplomus saņems visu LLU īstenoto studiju programmu absolventi.

Izlaiduma bildes var lejupielādēt šeit.

Pievienots 25/01/2019