Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla laikā būs atvērta arī Jelgavas pils

No 8. līdz 10. februārim Jelgavā norisināsies 21. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kura apmeklētājiem nedēļas nogalē būs iespēja apmeklēt arī Jelgavas pili.

Festivāla dienās tūristiem būs pieejamas ekskursijas gida pavadībā pa lielāko Baroka laika pili Baltijas valstīs. Apskatei būs pieejama gan Jelgavas pils muzeja ekspozīcija, kas izvietota pils Dienvidaustrumu spārnā, gan Rundāles pils muzeja ekspozīcija „Kurzemes un Zemgales hercogu kapenes”, kurā aplūkojami 30 sarkofāgi.

Tūristu grupām iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, zvanot pa tālruni +371 63005617.

Jelgavas pils būs atvērta: piektdien, 8. februārī no plkst. 9.00 – 18.00, savukārt sestdien un svētdien, 9. un 10. februārī, no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Jelgavas pilij, kas savulaik uzbūvēta pēc slavenā itāļu izcelsmes arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli projekta, aizvadītajā gadā nosvinēta 280 gadu jubileja, no kuriem 80 gadus tā vairs nav Kurzemes un Zemgales hercogu mītnes vieta, bet gan Latvijas Lauksaimniecības universitātes galvenā ēka. Tā atrodas Jelgavas sirdī uz salas starp divām upēm – Lielupi un Driksu.

Šobrīd projekta “Jelgavas pils energoefektivitātes nodrošināšana” (nr. EKII – 1/1) ietvaros pils piedzīvo vērienīgus remontdarbus, kuru laikā tiek mainīta pils ventilācijas sistēma, siltināti bēniņi, nomainīti logi un durvis, kā arī atjaunota fasāde, kas nākotnē ļaus samazināt ēkas enerģijas patēriņu un oglekļa dioksīda emisijas. Darbus finansē Emisijas kvotu izsolīšanas instruments. Kopējās projekta izmaksas ir EUR 6 701 654,49, no kura Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta līdzfinansējuma apjoms ir EUR 4 000 000,00. Tā īstenošana noslēgsies 2020. gada 1. oktobrī.

Festivāla laikā Jelgavas viesiem jau būs iespēja vērot atjaunotās Jelgavas pils dienvidu un austrumu fasādes.

Jelgavas pils
Pievienots 03/02/2019