Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas 29. Universiādē florbolā LLU iegūst 3. vietu

Attēla autors: No LLU arhīva

Aizvadītajā svētdienā,  3. februārī, Vidzemes Olimpiskajā centrā (Valmierā) norisinājās Latvijas 29. Universiāde florbolā. Turnīrā piedalījās sešas Latvijas augstskolas - Vidzemes Augstskola (ViA), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Latvijas Universitāte (LU) un Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA).

Pamatturnīrā komandas aizvadīja viena apļa turnīru, izspēlējot katra ar katru vienu spēli. Pēc apļa turnīra labākās divas komandas spēlēja finālā, bet trešās un ceturtās vietas komandas spēlēja par bronzas medaļām. Piektās un sestās vietas turnīru noslēdza pēc pamatturnīra spēlēm. Spēles laiks bija 1x20 minūtes, bet tas tikai palielināja studentu cīņassparu pēc iespējas ātrāk gūt vārtus un netaupīt spēkus pie laukuma apmalēm.

Pēc grupu turnīra spēlēm pirmajā vietā ierindojās RTU florbolisti, kuri bija pārāki visās spēlēs. Otrajā vietā esošajai LSPA vienīgo zaudējumu sarūpēja pamatturnīra līdervienība, bet trešo vietu no ceturtās šķīra tikai viens punkts, kur attiecīgi ierindojās LLU un LU komandas. Pēc piecām aizvadītām grupu turnīra spēlēm cīņu par medaļām neturpināja NAA vienība, kas pārspēja tikai ViA florbolistus. Noslēdzošajā sestajā vietā palika mājinieki - valmierieši, kuri savukārt bija visdisciplinētākā turnīra komanda.

Spēlē par trešo vietu teritoriālais pārsvars piederēja LU komandai, bet LLU pretuzbrukumos veidoja bīstamākas vārtu gūšanas iespējas. Viens no aktīvajiem pretuzbrukumiem jelgavniekiem vainagojās ar nopelnītu soda metienu, ko realizēja Mareks Stančiks (1:0). Sešas minūtes vēlāk LLU saņēma divu minūšu sodu, ko ātri realizēja LU florbolists Kārlis Jānis Petrovskis (1:1). Sekoja pēcspēles metienu sērija, kur veiksmīgāki bija LLU spēlētāji (2:1), un uzvarētāju komandas vārtos lieliski darbojās Emīls Censonis.

Spēlē par pirmo vietu atkārtojās pagājušā gada fināla scenārijs, tiekoties RTU un LSPA komandām. Abās komandās spēlēja Latvijas Virslīgas spēcīgāko komandu pārstāvji, kuri savu meistarību apliecināja visā spēles gaitā. Maču ar veiksmīgākām saspēlēm iesāka LSPA florbolisti, bet RTU labāk izmantoja savas iespējas. Sestajā minūtē precīzs bija RTU pārstāvis Rainers Miķelsons, pēcāk ar diviem bezatbildes vārtiem izcēlās tās pašas komandas florbolists Kristians Miezītis (3:0). LSPA pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un steidza sasmelt izlieto ūdeni. Tomēr velti, jo RTU aizsargs Matīss Mālnieks palielināja rezultātu (4:0), bet ātri vien Ritvars Bērziņš LSPA labā atguva vienus vārtus (4:1). Īsi pirms spēles pamatlaika beigām LSPA guva divus vārtus (4:3), precīzi bija Artūrs Jansons un Ēriks Džuls. Spēles finālsvilpe liecināja par RTU komandas triumfu otro gadu pēc kārtas.

Latvijas florbola Universiāde Valmierā norisinājās otro reizi, kur pulcējās, lielākoties Virslīgu komandu pārstāvji. Turnīru apmeklēja arī prāvs skatītāju pulks, kas dienas gaitā mainījās, bet florbola entuziastu tribīnēs netrūka. ViA komanda bija vienīgā, kuras sastāvā nebija neviena Virslīgas pārstāvja, bet līderu vienības apliecināja savu statusu.

Turnīra trīs labākie spēlētāji - Emīls Censonis (LLU), Reinis Mirkšs (LSPA) un FBK “Valmiera” spēlētājs Mārtiņš Broks (RTU). Par īpašām pārsteiguma balvām šiem spēlētājiem bija parūpējušies turnīra atbalstītāji Internetaptieka.lv.

Turnīra tabula:

Vieta

Komanda

Punkti

  1.  

RTU

15

  1.  

LSPA

12

  1.  

LLU

8

  1.  

LU

7

  1.  

NAA

3

  1.  

ViA

0

 

Sīkāk rezultātus lūdzam skatīt šeit: http://www.floorball.lv/lv/2018/turniri/uni/tabula#tabula1

Informāciju sagatavoja:

Latvijas 29.Universiādes florbola turnīra galvenais koordinators

Lotārs Zariņš, lotarszarins@gmail.com

Foto: Edgars Vaivads

 

Pievienots 04/02/2019