Pārlekt uz galveno saturu

ITF studente Evita Broka atzīta par Studentu folkfestivāla tradīciju mantinieci

27. februāra vakarā LLU Aula piederēja mūziķiem, kuri jau 30. reizi satikās Studentu folkfestivālā, lai muzicētu un ar pašu vai citu radīto mūziku priecētu citus. Par Folka tradīciju mantinieci tika atzīta LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes 2. kursa studente Evita Broka. Bet kā Jelgavas dziesminieks sumināts Meža fakultātes absolvents Artūrs Jankovskis. Abi atskaņoja pašu radītas dziesmas un ieguva arī neapstrīdamas skatītāju simpātijas.

Festivāla devīze “Mēs neesam profesionāļi, bet muzicējam no sirds” uz skatuves ik gadu iedrošina uzkāpt jaunos talantus, kuri vēl ir pašā mūzikas ceļā sākumā. Tāpat to par savu jau var arī saukt mūziķi, kuru pieredzes bagāža krietni lielāka un pirms uzstāšanās drudzis krietni mazāks, nekā jaunajiem. Viņu vidū gan LLU studenti, gan absolventi un Jelgavas jaunieši.

30. jubilejas folkfestivālā kā īpašie viesi uzstājās un pēc tam žūrijas sastāvā vērtēja jaunos talantus divi talantīgi un Latvijas muzikālajā sabiedrībā zināmi mūziķi: Jānis Aišpurs un Latvīte Cirse. Turklāt viņiem gan uz skatuves, gan žūrijas krēslā pievienojās muzikālākais un radošākais LLU profesūras pārstāvis, Ķīmijas katedras profesors Viesturs Kreicbergs. Žūrijā līdz ar viņiem darbojās ilggadēji folkfestivāla atbalstītāji - Bērnu un jauniešu mūzikas kluba dibinātājs Endijs Rožkalns, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” vadītājs Mintauts Buškevics un Jelgavas domes deputāts Aigars Rublis. Vakara vadītāja lomā nemainīgi – universitātes absolvents Ēriks Palkavnieks.

Uz skatuves “Svece” festivāla jubilejā uzstājās astoņi dalībnieki – Evita Broka, Artūrs Knope, Artūrs Jankovskis, Tehniskās fakultātes studente Sintija Vojevodska, grupa “Radi”, grupa “Nātrija hlorīds” jeb Aleksandrs Jefimovs, duets “Ai, nu lai” jeb Veterinārmedicīnas fakultātes studente Sanita Putniņa un Edgars Feldmanis, grupa “Būvnieku 4. rota” (piedalās Vides un būvzinātņu fakultātes absolventi). Taču uz skatuves “Kilovats” LLU Aulu pierībināja piecas Jelgavas jauniešu grupas “Tikai 6”, “Amēbas”, “Cits Raivis”, “Mirāža” un “Amnēzija”.

Par Folka tradīciju mantinieci atzīta Evita Broka, bet par Jelgavas dziesminieku – Artūrs Jankovskis, kuri abi atskaņoja pašu radītas dziesmas.

Žūrijas slavinājumus ieguva Sintija Vojevodska, grupas “Ai, nu labi”, “Tikai 6” un “Amnēzija”. Žūrijas simpātijas tika piešķirtas arī grupām “Būvnieku 4. rota”, “Amēbas” un “Mirāža”.

Savukārt pašas galvenās – skatītāju zāles simpātijas balsojumā – ieguva Evita Broka, Artūrs Jankovskis un grupa “Cits Raivis”.

Kā īpašā un vienīgā viese ar pašas rakstītu dzeju folkfestivālā jau astoto reizi uzstājās LLU absolvente Maija Blausa jeb ar skatuves vārdu zināma kā Rūdolfa. Žūrijas pārstāvis Mintauts Buškevics viņu sveica kā Folka tradīciju mantinieci un atzina, ja vien būtu tāda nominācija, viņa būtu pelnījusi iegūt atzinību par mūža ieguldījumu folkfestivālā.

Festivāla noslēgumā ceļamaizei jaunajiem mūziķiem Jānis Aišpurs novēlēja: “Lai kur jūs būtu, vienmēr ir jāizpilda mājas darbs un uz skatuves jākāpj gatavam!”

Pievienots 28/02/2019