Pārlekt uz galveno saturu

"Zemgale/LLU" piekāpjas "Kurbads" izslēgšanas sērijas pirmajā spēlē

Attēla autors: No LLU arhīva

Pirmajā Optibet hokeja līgas pusfināla izslēgšanas sērijas spēlē starp “Kurbads” un “Zemgale/LLU”, jelgavnieki piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu ar rezultātu 4:0 (1:0; 2:0; 1:0). “Kurbads” precīzi izmantoja standarta situācijas, kuras liks “Zemgale/LLU” pamatīgi piestrādāt pie nākamās spēles taktikas

Pirmā spēles trešdaļa aizsākās atšķirīgi no tā, ko esam pieredzējuši visas regulārās sezonas garumā. “Kurbads” izdevās pārņemt spēles iniciatīvu pirmajās minūtēs un sagādāt daudz darba jelgavnieku vārtsargam Rihardam Cimermanim. Pakāpeniski “Zemgale/LLU” spēlētāji izlīdzināja spēles kontroli, bet cīņa pārsvarā norisinājās laukuma centrā, kur abu komandu spēlētāji aktīvi traucēja uzbruku uzsākšanu. Jelgavniekiem nepadevās metienu uz Ulda Čalpas sargātiem vārtiem, jo ripa tika pazaudēta pretinieku aizsardzības zonā. Spēles septiņpadsmitā minūtē “Kurbads” uzbrucējs Jānis Sprukts izcīnīja ripu iemetiena un to nekavējoties uz vārtiem raidīja Edmunds Augstkalns, atklājot spēles rezultātu – 1:0.

Otro trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka mazākumā, kas rīdzinieku aizsargam Mārtiņam Oskaram Freimanis ļāva dubultot “Kurbads” pārsvaru – 2:0. Trešdaļa bija pilna ar spēka paņēmieniem, kuri bieži noslēdzās ar dūru cīņām. Vairākas reizes savos vārtos cieta Rihards Cimermanis, jo varēja nojaust, ka pretinieks apzināti uzdūrās tam virsu, lai izsistu viņu no sliedēm. Trešdaļas piecpadsmitā minūtē “Zemgale/LLU” vēlreiz nonāca mazākumā, ko spēja izmantot laukuma saimnieki un Mārtiņa Cipuļa gūtiem vārtiem panāca rezultātu – 3:0.

Trešā trešdaļa bija pilna ar spēku cīņu, bet pārsvarā tā norisinājās laukuma vidusdaļā, kur ripa pārgāja no vienas pie otras komandas. Divos spēles posmos iniciatīva vairāk piederēja “Kurbads” spēlētājiem, kas ļāva viņiem izdarīt vairāk metienus uz jelgavnieku vārtiem, bet ar tiem tika galā vārtsargs Rihards Cimermanis. Spēles pēdējās sekundēs “Kurbads” uzbrucējs Toms Hartmanis veica reidu jelgavnieku aizsardzības zonā un ar neērto  nūjas pusi spēja ieraidīt ripu virs vārtsarga augšēja pleca, panākot spēles rezultātu – 4:0.

“Kurbads” treneru štābs, papildināts ar “Dinamo Rīga” video treneri Pēteri Gromu, spēja sagatavoties “Zemgale/LLU” taktiskam spēles zīmējumam, lai neļautu jelgavniekiem izvērsties uz laukuma. Lai arī “Zemgale/LLU” spēlētāji bija pamatīgi sarūgtināti ar spēles rezultātu, tomēr viņi ir apņēmības pilni nākamajā spēlē uzrādīt labāku sniegumu.

Nākamā izslēgšanas spēle notiks 7. martā, plkst.19:00, Kurbads ledus hallē. No Jelgavas ledus halles 7. martā, plkst.17:15 dosies bezmaksas atbalstītāju autobuss, kurš fanus nogādās turp un atpakaļ.

Pievienots 05/03/2019