Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" ceturto reizi piekāpjas HK “Kurbads”

Attēla autors: No LLU arhīva

Ceturtajā Optibet hokeja līgas izslēgšanas kārtas spēlē “Zemgale/LLU” savās mājās piedzīvoja ceturto zaudējumu pret “Kurbads” ar rezultātu 0:5 (0:1; 0:2; 0:2) un noslēdza savu dalību Latvijas hokeja čempionātā. Gadījumā, ja HK “Mogo” pusfinālā uzvarēs HK “Prizma”, tad jelgavnieki trešo reizi komandas vēsturē izcīnīs bronzas medaļas.

Pirmo trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka ar aktīviem uzbrukumiem, kam gan pretinieki bija samērā gatavi un spēja nosargāt savus vārtus. Septītajā spēles minūtē “Kurbads” spēlētāji pārņēma ripas kontroli un iespieda jelgavniekus aizsardzības zonā. Vairākus vārtu gūšanas mēģinājumus jelgavnieki atvairīja, bet tad ripa neveiksmīgi izleca pie “Kurbads” aizsarga Renāra Valtera, kurš to raidīja vārtos, bet vārtsargs Rihards Cimermanis bija aizsegts ar spēlētajiem un neredzēja metiena brīdi – 0:1. “Zemgale/LLU” spēlētāji turpināja savus mēģinājumus atspēlēties un viņiem pat bija iespējas trīs reizes spēlēt vairākumā, bet ripa tā arī neieslīdēja pretinieku vārtos.

Otro trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka ar lielu spiedienu uz “Kurbads” vārtiem, kas noveda pie iespējas divas reizes spēlēt vairākumā, bet vārtus gūt tā arī neizdevās. Trešdaļas vidū jelgavnieki nonāca mazākumā un rīdzinieku aizsargs Mārtiņš Ģipters ar precīzu raidījumu dubultoja “Kurbads” pārsvaru – 0:2. Divas minūtes vēlāk “Zemgale/LLU” atkal nonāca mazākumā un atkal Mārtiņš Ģipters izdarīja precīzu raidījumu panākot rezultātu – 0:3.

Trešajā trešdaļā abas komandas pārgāja uz atklāto hokeju un uzbrukumi notika no vieniem vārtiem uz otriem. Trešdaļas septītā minūtē ātrā pretuzbrukumā “Kurbads” uzbrucējs Lauris Rancevs guva ceturtos vārtus – 0:4. Bet divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām uzvaras vārtus rīdzinieku rindās guva uzbrucējs Toms Hartmanis – 0:5. “Zemgale/LLU” spēlētāji atdeva visus spēkus līdz pat pēdējai spēles minūtei, bet tā arī nespēja gūt nevienus vārtus.

Trešajā savstarpēja spēlē “Zemgale/LLU” spēlētāji arī bijuši darījuši visu, lai uzvarētu, bet piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu – 1:2. Vienīgos vārtus jelgavnieku rindās šajā izslēgšanas spēļu kārtā guva Artūrs Homjakovs.

“Zemgale/LLU” visas četrās izslēgšanas kārtas spēlēs piedzīvoja zaudējumus un līdz ar to noslēdza šo sezonu. Ja 12. martā HK “Mogo” ceturto reizi uzvarēs HK “Prizma” un uzvarēs visā sērijā, tad HK “Zemgale/LLU” automātiski ieņems trešo vietu un trešo reizi savā vēsturē iegūs Latvijas hokeja čempionāta bronzas medaļas.

Pievienots 12/03/2019