Pārlekt uz galveno saturu

Apsveicam! LLU profesors Genādijs Moskvins apbalvots par mūža ieguldījumu zinātnes attīstībā

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Tehniskās fakultātes Enerģētikas institūta profesors Genādijs Moskvins apbalvots ar starptautisko ordeni un medaļu. Par mūža ieguldījumu zinātnes attīstībā, kā arī par sasniegumiem izgudrotājdarbībā un inovācijā viņam pasniegts starptautisks apbalvojums "Award for merits".

Zinātniskais ordenis "Award for merits" tiek piešķirts augsti kvalificētiem zinātniekiem par nopelniem jaunu zinātnisko virzienu izstrādē, jaunu zināšanu veidošanu un pilnveidi, kā arī par ievērojamu ieguldījumu zinātnes attīstībā. Profesors G. Moskvins ir vairāk ka 200 starptautisko patentu, vairāk ka 450 zinātnisko publikāciju un vairāk ka 3000 citu publikāciju autors. Tāpat viņš ir trīs Starptautisko Zinātņu akadēmiju īstenais akadēmiķis, kuram pieder pasaules prioritāte intelektuālo sensoru izstrādē. Šogad G. Moskvins saņēmis jau otru starptautisko balvu. Par ievērojamu ieguldījumu zinātnes attīstībā Starptautiskā zinātnieku, pasniedzēju un speciālistu asociācija apbalvojusi profesoru ar I. V. Vernadska vārdā nosaukto medaļu.

Par sasniegumiem zinātniskās un pedagoģiskās darbības sfērās jau iepriekš profesoram piešķirti "Nopelniem bagāta zinātnes un tehnikas darbinieka" un "Nopelniem bagāta zinātnes un izglītības darbinieka" goda tituli. Starptautiskajās izgudrojumu izstādēs un forumos profesors ieguvis vairāk ka 30 starptautiskās balvas, zelta un cita kaluma medaļas. Profesora G. Moskvina zinātniskie sasniegumi iekļauti "Latvijas sabiedriskie mediji" "Panākumu vēsture" publikāciju ciklā. Kopš 2002. gada profesors ir "European Commission Research Executive Agency" zinātniskais eksperts.

Pievienots 14/03/2019