Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Pēteris Bērziņš un Lāsma Grīnberga saņem LZA balvas

Attēla autors: No LLU arhīva

4. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) tika aizvadīta Pavasara pilnsapulce, kurā tika pasniegtas akadēmijas balvas - LZA vārdbalvas izciliem zinātniekiem un jaunajiem zinātniekiem un jauno zinātnieku balvas.

Šogad Pauļa Lejiņa balva lauksaimniecības zinātnēs (kopā ar Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju) piešķirta LLU Zemkopības institūta selekcionāram un zinātniekam Dr.agr. Pēterim Bērziņam par darbu kopu "Latvijas apstākļiem piemērotu daudzgadīgo zālāju šķirņu selekcija un sēklaudzēšana". P. Lejiņa balva tiek piešķirta ik pēc diviem gadiem par fundamentāliem pētījumiem, kas būtiski sekmējuši Latvijas lauku attīstību. Pauļa Lejiņa balvas fondu ar iemaksām balvas piešķiršanas gadā vienlīdzīgās daļās veido Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR.

Savukārt jauno zinātnieku balvu saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes studente Mg. Lāsma Grīnberga par darbu "Sadarbība un kooperācijā kā bioloģiskās lauksaimniecības attīstību veicinoši faktori Latvijas reģionos". Vad. LZA īst.loc. B.Rivža,

Detalizēta informācija par visiem balvas ieguvējiem pieejama šeit.

Foto: J. Brencis

Pievienots 08/04/2019