Pārlekt uz galveno saturu

LLU Studējošo pašpārvaldi turpmāk vadīs Agnese Vasiļjeva

24. aprīlī LLU Studējošo pašpārvaldē (SP) norisinājās jauna vadītāja vēlēšanas, jo līdzšinējās vadītājas Endijas Marakas pilnvaru laiks ir noslēdzies. Aizklātā balsošanā par nākamo pašpārvaldes vadītāju tika ievēlēta Vides un būvzinātņu fakultātes 2. kursa studente Agnese Vasiļjeva.

Vadītāja amata vēlēšanām savas kandidatūras bija izvirzījuši divi LLU studenti – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes pamatstudiju programmas “Ekonomika” 2. kursa students Niks Balinskis, kurš darbojies arī E. Marakas vadītajā SP valdē, un Vides un būvzinātņu fakultātes pamatstudiju programmas “Ainavu arhitektūra un plānošana” 2. kursa studente Agnese Vasiļjeva, kura līdz šim vadījusi savas fakultātes studējošo pašpārvaldes darbu.

Katram no amata pretendentiem tika dota iespēja prezentēt savu redzējumu par turpmāk veicamajiem darbiem pašpārvaldē un universitātē un atbildēt uz pašpārvaldes domnieku jautājumiem. Šis process bija atklāts un to ikviens LLU students varēja vērot tiešraidē SP Facebook lapā, uzdodot arī jautājumus abiem kandidātiem.

Niks Balinskis akcentēja divas SP vadītāja darba prioritātes – veicināt LLU studiju vides digitalizāciju, vairāk izmantojot e-studijas, mansllu.lv un sociālos tīklos, un atbalstīt internacionalizāciju, nodrošinot ārvalstu studentu iekļaušanos LLU studiju vidē. Savukārt Agnese Vasiļjeva lielāku uzmanību solīja pievērst SP jau iesākto darbu turpināšanai un studējošo aktivitātes veicināšanai, īpaši akcentējot nepieciešamību stiprināt komunikāciju un komandas darbu.  

Pēc pretendentu uzklausīšanas domniekiem bija iespēja izteikties par katru no potenciālajiem vadītājiem un balsot. Aizklātā balsošanā noskaidrojās, ka lielākā daļa balsstiesīgo studējošo vadītāja amatā vēlas redzēt A. Vasiļjevu, atdodot viņai 19 no 23 domnieku balsīm.

Tūlīt pēc ievēlēšanas A. Vasiļjeva nodeva vadītāja zvērestu, pateicās domniekiem par sev doto uzticību un savā komandā kopīgi strādāt uzaicināja arī N. Balinski.

Jau zināms, ka Vides un būvzinātņu fakultātes pašpārvaldes vadītāja amata pienākumus no A. Vasiļjevas pārņems Paula Eihe.

SP vadītāju uz vienu gadu aizklātā balsošanā ievēl SP dome, kurā ir studentu pārstāvji no visām fakultātēm. 2018. gadā vadītāja amatā tika ievēlēta Veterinārmedicīnas fakultātes studente Endija Maraka, kura šos pienākumus pārņēma no Tehniskās fakultātes studenta Gvido Bērziņa.

Foto – no kreisās G. Bērziņš, A. Vasiļjeva un E. Maraka.

Pievienots 25/04/2019