Pārlekt uz galveno saturu

Ieskaties LLU zinātnes sasniegumos

Attēla autors: No LLU arhīva

No 8. līdz 10. maijam Latvijā norisināsies tradicionālās valsts pārvaldes Atvērto durvju dienas. Tās laikā Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) 8. maijā plkst. 13.00 aicina interesentus piedalīties izzinošās ekskursijās un lekcijās par LLU zinātniskajiem sasniegumiem, kā arī apskatīt LLU jaunākās iekārtas un tehnoloģijas.

Lauksaimniecības fakultātes zinātnieki apmeklētājus gaidīs Strazdu ielā 1, kur interesentiem būs iespēja uzzināt par pētījumiem augu aizsardzībā, to nozīmi zinātnē un praktiskajā augu aizsardzībā. Grupu pieteikumus (līdz 15 cilvēkiem) sūtīt e-pastā: biruta.bankina@llu.lv.

Arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (Svētes iela 18) pasākuma laikā aicina piedalīties interaktīvā lekcijā "Izzini bioekonomiku". Lekcijas laikā būs iespēja uzzināt, kas  ir bioekonomika un iepazīt savu ikdienas paradumu ietekmi uz to, bet noslēgumā ikvienam būs iespēja iepazīties ar zinātnieku ikdienas darbu, kā arī ar jaunākajiem pētījumu rezultātiem. Grupu pieteikumus (līdz 30 cilvēkiem) e-pastā: arnis.lenerts@llu.lv.

Savukārt Jelgavas pilī Informācijas tehnoloģiju fakultāte (Lielā iela 2) aicina piedalīties aktivitātē par  viedās autostāvvietas prototipa modeļa demonstrāciju, kā arī auto skaitīšanu ar attēlu atpazīšanas metodēm. Šis modelis tiek pielietots arī Jelgavas satiksmes regulēšanai tiltu reģionā. Pieteikumus sūtīt e-pastā: itfdek@llu.lv.

Tāpat Tehniskās fakultātes inženieri Paula Lejiņa ielā 2 piedāvās izzinošu ekskursiju gan Alternatīvo degvielu zinātniskajā laboratorijā, kur būs iespēja apskatīt iekārtas un iepazīties ar veiktajiem pētījumiem par jaunu degvielu un risinājumu testiem automobiļiem, gan Biogāzes laboratorijā, kur notiek biogāzes ieguves eksperimentālie pētījumi. Grupu pieteikumus (līdz 20 cilvēkiem) sūtīt līdz  7. maijam e-pastā: gints.birzietis@llu.lv.

Bet Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (Rīgas iela 22) tiks demonstrētas jaunākās iekārtas, kas tiek izmantotas inovatīvu pārtikas produktu radīšanā. Pieteikumus sūtīt e-pastā: lolita.tomsone@llu.lv vai ilga.gedrovica@llu.lv.

Vides un būvzinātņu fakultāte (Akadēmijas iela 11)  interesentiem piedāvās dažādus demonstrējumus Apūdeņošanas un nosusināšanas laboratorijā (118. auditorija) - grāvju hidraulikas vizualizācija, ūdens plūsma caur zemes aizsprostu, hidroloģiskā aprites cikla modelis un ūdeņu attīrīšanas iespējas/novitātes lauksaimniecības ietekmētajās platībās, kā arī prezentācijas - lauksaimniecības noplūdes monitorings Latvijā, upju slodžu proporcionāls aprēķins un nākotnes klimata ietekme uz ūdeņu kvalitāti. Pieteikumus sūtīt e-pasta: kaspars.abramenko@llu.lv.

Kā arī Veterinārmedicīnas fakultāte (K. Helmaņa iela 2) aicina piedalīties ekskursijā un fotostāstu lekcijā par embriju transferences metodi, kā arī par infekcijas slimības Q drudža bīstamību. Pieteikumus sūtīt e-pastā: guna.ringavet@gmail.com.

Pieteikšanās ekskursijām un lekcijām norisināsies līdz 7. maijam, rakstot pieteikums e-pastā iepriekš norādītajam kontaktpersonām, savukārt Lauksaimniecības un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes grupu pieteikumus gaidīs līdz 3. maijam.

Jāatzīmē, ka valsts pārvaldes Atvērto durvju dienu pasākumā piedalās valsts iestādes, piedāvājot dažādus un izzinošus pasākumus visā Latvijā. Aktivitāšu tematika ir daudzveidīga, pārklājot ikviena interešu loku, taču kopumā pasākuma mērķis ir parādīt jauniešiem, ka valsts pārvalde ir atvērta un pieejama ikvienam.

Pievienots 02/05/2019