Pārlekt uz galveno saturu

Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta 3. kārta un iespēja satikt pēcdoktorantus 13. maijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Š.g. 30. aprīlī Valsts izglītības attīstības aģentūra izsludināja ilgi gaidīto 3. kārtu pieteikumu atlasei pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta saņemšanai. Latvijā reģistrētas zinātniskās institūcijas un komersanti, kas nodarbina jaunos zinātniekus, pētniecības pieteikumus var iesniegt līdz 2019. gada 15. jūlijam.

Trešajā atlases kārtā ir paplašināts jauno zinātnieku loks, kuri var pretendēt uz atbalsta saņemšanu, pēcdoktorantiem ir lielākas iespējas iesaistīties akadēmiskā darbā un attīstīt starptautisko sadarbību pētniecības jomā, kā arī ir mazināts pieteikumu administratīvais slogs. Turpmākajās atlases kārtās pētniecības pieteikumus varēs iesniegt pēcdoktoranti, kuri doktora grādu ieguvuši ne agrāk kā 10 gadus pirms pētniecības pieteikuma iesniegšanas.

Pieejamais finansējums 3. atlases kārtā ir 15,1 milj. eiro, tai skaitā, ar saimniecisko darbību saistītiem pētījumiem ir paredzēti 7,5 milj. eiro un ar saimniecisko darbību nesaistītiem pētījumiem – 7,5 milj. eiro, no kuriem 1,5 milj. eiro plānoti fundamentālo pētījumu īstenošanai. Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsts paredzēts fundamentālo vai rūpniecisko pētījumu īstenošanai, tehnoloģisko tiesību aizsardzībai, zināšanu un tehnoloģiju pārnesei, kompetenču pilnveidošanai, starptautiskajai mobilitātei un tīklošanai, bakalauru, maģistru vai doktoru darbu vadīšanai un recenzēšanai, citu pētniecības vai inovācijas projektu sagatavošanai.
Vairāk informācijas par uzsaukumu šeit: http://viaa.gov.lv/lat/pecdoktoranturas_atbalsts/jaunumi/?text_id=40630.

Informācija par pieteikšanos LLU šeit: https://www.llu.lv/lv/raksts/2019-05-03/izsludinata-3-atlases-karta-pecdoktoranturas-petniecibas-atbalsta-sanemsanai.

Vai domājat par pieteikuma izstrādi PostDoc Latvia programmā, bet ir tik daudz neskaidru jautājumu? Kā praktiski notiek projektu īstenošana, ar kādiem labumiem vai izaicinājumiem sastopas “īstie postdoki”, tie, kuri šobrīd jau ievieš projektus? Lai atbildētu uz šiem un visiem citiem Jūsu jautājumiem, piedāvājam mūsu nākošajā ikmēneša “Zinātnes pusstopā” satikt īstus, dzīvus pēcdoktorantūras projektu īstenotājus no dažādām sfērām: fizikas, bioloģijas un sociālajām zinātnēm. Tiekamies š.g. 13.maijā 18:00 lokālā “Veldze”, lai parunātu gan par pēcdoktorantūras lietām, gan citām aktualitātēm.

postdoc

Informācijas avots: http://ljza.lv/pecdoktoranturas-petniecibas-atbalsta-3-karta-un-iespeja-satikt-pecdoktorantus/

Pievienots 09/05/2019