Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" smagā cīņā uzvar HS "Rīga"

Attēla autors: No LLU arhīva

Savā astotā Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta HK “Zemgale/LLU” devās izbraukuma spēlē, kurā tikās ar HS “Rīga” un smagā cīņā panāca uzvaru ar rezultātu 4:8 (0:2; 2:2; 2:4). Divus vārtus un vienu piespēli izdarīja uzbrucējs Gatis Sprukts, bet pie savas pirmajiem karjeras vārtiem Latvijas čempionātā – Roberts Mezītis un Aleksander Stolbovoy.

Pēc iepriekšējās spēles uz plašā “Arēna Rīga” laukuma, jelgavnieki nedaudz samulsināja hokeja halle “Rīga” šaurums. Tomēr “Zemgale/LLU” nebija nepieciešams ilgs laiks, lai pārņemtu spēles vadību savās rokās. Jelgavas hokejisti centās neatkārtot kļūdas no iepriekšējās spēles, kas ļāva viņiem bīstami uzbrukt. Neskatoties uz lielo pārsvaru, spēles rezultātu izdevās atklāt pirmās trešdaļas otrā daļā, kad HS “Rīga” spēlētāji nonāca mazākumā. Aizsargs Alexander Kovyrin #33 veica metienu uz vārtiem, bet debitants Aleksander Stolbovy veiksmīgi to ieraidīja vārtos, starp vārtsarga Ričarda Franca Pučes kājsargiem – 0:1.

Otros vārtus “Zemgale/LLU” guva jau pēc piecpadsmit sekundēm, kad pēc uzvarētā iemetiena Raivis Kurnigins #13 uzbrukumā aizsūtīja Robertu Mezīti #16. Jaunais spēlētājs precīzi piespēlēju ripu uz centra laukumu, kur to vārtos ieraidīja komandas kapteinis Valentīns Feoktistovs #85 – 0:2.

Otrajā trešdaļā diemžēl notika tas no kā parasti “Zemgale/LLU” spēlētājiem būtu jāizvairās. Sestajā minūtē jelgavnieki izveidoja ātru pretuzbrukumu, kā rezultātā uzbrucējs Gatis Sprukts #44 panāca rezultātu – 0:3. Veiksmīgā uzbrukumā pie rezultatīvām piespēlēm tika Aleksandrs Visockis #88 un jaunais leģionārs Aleksander Stolbovoy #3.

Pārliecinoša vadība atslābināja “Zemgale/LLU” spēlētājus un viņi sāka pieļaut muļķīgas kļūdas, atdod iegūto pārsvaru HS “Rīga” hokejistiem. Rīdzinieki nekavējoties izveidoja pretuzbrukumu, kā rezultātā pasīvā viesu aizsardzība ļāva, HS “Rīga” uzbrucējam Bertam Dānielam Rudzītim atgūt vienus vārtus – 1:3.

Četrdesmit piecas sekundes vēlāk, “Zemgale/LLU” uzbrucējs Aleksandrs Novikovs #17, pēc aizsarga Kriša Grundmaņa #4 piespēles, ātri ieslidoja pretinieka zonā, neviena netraucēts apslidoja vārtus un guva ceturtos vārtus – 1:4.

HS “Rīga” galvenais treneris Oļegs Sorokins pēc šiem vārtiem nomainīja vārtsargu un laukumu laižot Rūdolfu Gustu Lazdiņu. Jelgavnieki atkārtoti atslābinājās pēc atgūtā pārsvara, kas ļāva HS “Rīga” hokejistiem brīžiem iespiest visus aizsardzības zonā un nomētāt vārtsarga Riharda Cimermaņa #1 sargāto vārtos.

Sešpadsmitajā trešdaļas minūtē HS “Rīga” spēlētāji pēc pārtvertās ripas, izveidoja ātru pretuzbrukumu, kura rezultātā Berts Dāniels Rudzītis guva savus otros vārtus spēlē un samazinot atpalikšanu no jelgavniekiem – 2:4.

“Zemgale/LLU” neīpaši priecīgi devās uz ģērbtuvēm, jo šajā trešdaļā izdevās nospēlēt vien ar neizšķirtu rezultātu un daudziem treneru pārmetumiem par pieļautām kļūdām.

Trešo trešdaļu aktīvi uzsāka HS “Rīga” spēlētāji, kuri pārņēma ripas kontroli un lielāku laika daļu pavadīja jelgavnieku aizsardzības zonā. Viņu spiediens beidzās ar to, ka uzbrucējs Martins Rodrigo Laviņš deva piespēli uz laukuma centru, bet ripa trāpīja jelgavnieku aizsarga nūjā un ielidoja vārtos – 3:4.

Rīdzinieki, lai arī samazināja spēles rezultātu, bet nedaudz samazināja spiedienu, kas ļāva “Zemgale/LLU” piekļūt pie ripas un uzbrucējs Gatis Sprukts #44 varēja atjaunot jelgavnieku pārsvaru. Rīdzinieku vārtsargs Rūdolfs Gusts Lazdiņš neveiksmīgi nospēlēja aiz saviem vārtiem un pirmais pie ripas bija Sprukts, ieraidot ripu tukšos vārtos – 3:5.

Četras minūtes vēlāk HS “Rīga” vēl reiz pieļauj lielu kļūdu, ļaujot jelgavnieku uzbrucējam Robertam Mezītim #16 gūt savus debijas vārtus Optibet hokeja līgā un tikt pie rezultativitātes punktiem Egidijusam Binkulim #10 un Raivim Kurniginam – 3:6.

Bet arī ar to spēles drāma nebeidzās, neskatoties, ka līdz spēles beigām atlikušas vēl divpadsmit minūtes. “Zemgale/LLU” pārtvēra spēles iniciatīvu un HS “Rīga” galvenais treneris Oļegs Sorokins pieprasīja trīsdesmit sekunžu pārtraukumu, lai atpūtinātu spēlētājus un uzsākt jaunu ofensīvu.

Rīdziniekiem pauze labumu uzreiz nedeva, jelgavnieki turpināja kontrolēt spēles gaitu, bet četrpadsmitajā minūtē, viņi neveiksmīgi nospēlēja savā zonā, kas uzbrucējam Raimondam Mikusam Vītoliņam izdevās samazināt atpalikšanu – 4:6.

Gūtie vārti piedeva jaunu sparu HS “Rīga” spēlētājiem un viņi pārņēma kontroli par ripu, trāpot gan pa vārtu stabiņu, gan izejot viens pret vienu ar vārtsargu. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām jau HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris Valērijs Kuļibaba pieprasīja trīsdesmit sekunžu pārtraukumu, lai mudinātu savus spēlētājus gudri aizvadīt spēles noslēgumu. Savukārt HS “Rīga” galvenais treneris Oļegs Sorokins nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Divas minūtes līdz spēles beigām HK “Zemgale/LLU” nonāca mazākumā, spēlējot četratā pret sešiem. Pateicoties pārdomātai spēlei jelgavniekiem izdevās, spēlējot mazākumā, divas reizes ieraidīt ripu tukšos vārtos. Sākumā vārtus guva Vladislavs Adeļsons #22, bet pēc tam – Aleksandrs Visockis #88 – 4:8. Šajās epizodēs pie rezultatīvām piespēlēm tika aizsargs Sebastian Janda #69 un uzbrucējs Gatis Sprukts #44.

Pievienots 11/10/2019