Pārlekt uz galveno saturu

LLU piedalās Baltijā lielākajā metālapstrādes un mašīnbūves izstādē "Tech Industry 2019"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 28. līdz 30. novembrim Rīgā, Starptautiskā izstāžu centrā Ķīpsalā, norisinās mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, ražošanas materiālu, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde "Tech Industry 2019", kas ir gada nozīmīgākais un lielākais rūpnieciskās ražošanas projekts Baltijā.

"Tech Industry" misija ir veicināt uzņēmumu ražošanas un starptautisko sakaru attīstību, stimulēt tiešu sadarbību starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem, atspoguļot industrijas un ar to saistīto nozaru attīstības tendences Baltijā, sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju pasaules tirgū, kā arī veicināt jaunatnes interesi par inženierzinātnēm.

Izstādē piedalās vairāk nekā 270 uzņēmumu no Baltijas, Rietumeiropas un Austrumeiropas, Skandināvijas, NVS reģiona un citām valstīm, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) zinātnieki un pētnieki.

Izstādes laikā LLU stendā demonstrēs attālināti vadāmu mobilo platformu, kura aprīkota ar fotovoltisko paneli un divām 3D kamerām, kas tiek izmantotas automātiskai nezāļu un kultūraugu fotogrāfiju uzņemšanai, kā arī nosūtīšanai uz serveri, tāpat ikviens interesents varēs iepazīties ar pētījuma rezultātiem par saules baterijas izmantošanas efektivitāti zemnieku saimniecībā.

Pievienots 22/11/2019