Pārlekt uz galveno saturu

Notikusi projekta "Sticky urban areas" 3.darba grupas sanāksme (INT11)

Attēla autors: No LLU arhīva

25.februārī, Rēzeknē, notika trešā projekta “Ūdens resursu ilgtspējīga izmantošana tūrisma attīstībai Latvijas-Krievijas robežpilsētās Rēzeknē un Ostrovā” (LV-RU-017) darba grupas tikšanās. Tikšanās tika otganizēta pēc produktīva darba semināra “Ūdens resursi un jauno tūrismu produktu izveide. Idejas, perspektīvas un iespējamie riski” pirmās dienas, kas tika organizēts šajā projektā 25. un 26. februārī.

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latvijas Lauksaimniecības universitāte un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Programmas mājas lapa: www.latruscbc.eu

Tikšanās laikā galvenokārt tika apspriesti jautājumi par divu universitāšu – Pleskavas valsts universitātes un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes – kopīgā darba organizēšanu, jo zinātniskais darbs un darbs ar studentiem ir svarīga projekta sastāvdaļa. Tika sastādīts pasākumu plāns 2020. gadam un ieplānota zaļās laboratorijas (Green Lab) organizēšana – kopīga studentu prakse Ostrovā, lai pētītu Veļikajas upi. Projekta rezultātā studentiem kopā ar pasniedzējiem jāizstrādā vadlīnijas Rēzeknes un Ostrovas ūdens resursu attīstībai, lai attīstītu tūrismu. Savukārt universitāšu ekspertiem jāizstrādā metodika, kā iegūtās un apkopotās zināšanas iekļaut universitāšu mācību kursā.

Tāpat darba grupas locekļi pieņēma lēmumu šā gada pavasarī rīkot seminārus tūrisma jomas profesionāļiem un uzņēmējiem Ostrovā un Rēzeknē.

 

Projekta partneri:

  • Rēzeknes pilsētas dome
  • Ostrovas rajona administrācija
  • Latvijas Lauksaimniecības Universitāte
  • Pleskavas valsts universitāte

Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020. gadam finansiāli atbalsta vienotas pārrobežu attīstības aktivitātes ar mērķi uzlabot reģionu konkurētspēju, izmantojot to potenciālu un atrašanās priekšrocības krustcelēs starp Eiropas Savienību un Krievijas Federāciju.

Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.-2020. gadam līdzfinansē Eiropas Savienība, Latvijas Republika un Krievijas Federācija.

Publikācijas sagatavota sadarbībā ar Rēzeknes pisētas domi.

Informācija par projektu LLU mājas lapā

Pievienots 26/02/2020