Pārlekt uz galveno saturu

LLU darbība valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā

Lai sargātu savu darbinieku veselību un nepakļautu viņus saslimšanas riskam, LLU līdz 14. aprīlim savu darbību organizēs, ievērojot sociālo distancēšanos vienam no otra un izvairoties no jebkāda veida pulcēšanās. Līdz ar to jau iepriekš izsludinātajām attālinātajām studijām un visu publisko pasākumu atcelšanai pievienojas arī citi piesardzības pasākumi, kas tiek īstenoti saskaņā ar Ministru kabineta 12. marta un 14. marta lēmumiem.

Tuvākā mēneša laikā apmeklētājiem būs slēgts LLU Sporta centrs, tā bāzes un baseins. Tāpat tūristu grupas un interesentus neuzņems Jelgavas pils muzejs un ekskursijas pilī netiks organizētas.

Īpašā režīmā strādās LLU Veterinārā klīnika, lūdzot savus klientus vispirms sazināties elektroniski vai pa telefonu un kopā ar klīnikas darbiniekiem izlemt par vizītes nepieciešamību.

Administratīvais un tehniskais darbs universitātē turpinās, meklējot iespējas daļai darbinieku savus pienākumu veikt attālināti – no mājām. Par to atbildīgi ir katras struktūrvienības vadītāji, apzinoties, ka šobrīd veselība ir galvenā prioritāte. Turklāt tiek atceltas visas klātienes tikšanās un sapulces, tās organizējot attālināti. Šis lēmums skars gan LLU vadības un fakultāšu sēdes, gan universitātes Senātu, Saimniecības, Zinātnes un Studiju padomes. Visi iesniegtie jautājumi un diskusijas tiks organizētas elektroniskā formā.

Gadījumos, kad nav iespējama attālināta darba forma un ir zems sociālās kontaktēšanās risks, darbinieki savus pienākumus veiks darba vietā, taču uzmanīgi novērtējot savu veselības stāvokli un ievērojot personīgās higiēnas prasības.

Jau šobrīd zināms, ka maijā plānotās starptautiskās konferences norisināsies, taču neklātienes formā. Par to zinātnieki detalizēti tiks informēti vēlāk. Izņēmums ir starptautiskā konference “Bioekonomika un lauku attīstība”, kas tiks pārcelta uz rudeni. Tāpat atcelti vai pārcelti fakultāšu dienu pasākumi, tostarp tradicionālās Mehu dienas un “Mežs ienāk Jelgavā”. Kā informē Meža fakultāte, šis pasākums norisināsies rudenī – 18. septembrī.

Universitāte lūdz savus darbiniekus un studentus, kuri pēdējo 2 nedēļu laikā ir bijuši ārvalstīs vai arī saskārušies ar kādu karantīnā esošu cilvēku, ievērot valstī noteiktos karantīnas pasākumus.

Tāpat lūgums sekot līdzi Slimību profilakses un kontroles centra sniegtajai informācijai. Būsim atbildīgi pret sevi un apkārtējiem!

Pievienots 16/03/2020