Pārlekt uz galveno saturu

Imatrikulēti 1190 jaunie LLU studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

1. septembrī LLU Jelgavas pils pagalmā aizvadīts Imatrikulācijas akts, kurā, piedaloties visu fakultāšu pamatstudiju 1. kursa studentiem, LLU vadībai, Jelgavas pilsētas vadībai un studentu korporācijām, svinīgi sveikti LLU studentu saimē 1190 jaunie studenti, kuri studijas Jelgavā sāks šajā rudenī.

"Šī diena ir īpaša mūsu LLU pirmā kursa studentiem, jo jūs uzsākat jaunu un ļoti interesantu zināšanu ceļu pretim izvēlētajai profesijai. Šis gads nav bijis viegls, jo Covid-19 pandēmija izraisīja dažādus izaicinājumus, tādēļ mēs bijām spiesti mācīties daudz ko jaunu, pielāgoties apstākļiem un mainīt savu ikdienu. Šajā mainīgajā laikā jūs esat izvēlējušies uzsākt studijas un jau pēc trīs, četriem vai mazliet vairāk gadiem jūs kļūsiet par jaunajiem savas nozares speciālistiem. Es ticu, ka ikvienam no jums tas izdosies, jo mēs no sirds priecājamies, ka par savu studiju vietu esat izvēlējušies Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Jums būs iespēja studēt šeit, Jelgavas pilī, kas ir lielākā Baroka pils Baltijas valstīs. Mēs, mācībspēki, būsim tie, kuri ar savām zināšanām un prasmēm dos jums iespēja iziet cauri dažādiem zināšanu līkločiem. Un mēs ceram, ka LLU studiju laikā kļūs par jūsu otrajām mājām. Lai 2020. gada 1. septembris kļūst par jūsu veiksmes un panākumu sākumu," pasākuma laikā klātesošos uzrunāja LLU rektore Irina Pilvere.

Svinīgās ceremonijas laikā klātesošos uzrunāja, un ar jaunā studiju gada sākšanos sveica LLU rektore Irina Pilvere, studiju prorektors Aigars Laizāns, Latvijas Republikas zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Saeimas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas vadītājs, LLU profesors Ilmārs Dūrītis, fakultāšu dekāni, LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) vadītāja Agnese Vasiļjeva, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LLU Senāta stipendiāte Paula Eihe, studentu korporāciju un biedrību pārstāvis, senjors un kamiltonis Rihards Lūciņš un biedrības "Latvijas Jauno zemnieku kluba" valdes priekšsēdētāja, Lauksaimniecības fakultātes absolvente Sandra Eimane. Līdz ar studentu himnas "Gaudeamus" atskaņošanu, jaunieši tika oficiāli imatrikulēti, kļūstot par pilntiesīgiem LLU studentiem.

Savukārt Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, uzrunājot pirmkursniekus, novēlēja: "Līdz šim jūs esat izdarījuši divus lielus darbus, viens no tiem – aizvērāt vidusskolas durvis, bet otrs – atvērāt Latvijas Lauksaimniecības universitātes durvis. Novēlu ikvienam no jums tikpat saulainu visu studiju gadu, kā arī būt lepniem par universitāti, Jelgavas pilsētu un Latviju!"

Turpinot 2012. gadā aizsākto tradīciju - Akadēmiskā ceļa veidošanu,  par godu pirmā kursa studentiem gājēju celiņā tika guldīta 30x30 cm liela bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpos gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.

Visas fotogrāfijas pieejamas Mans LLU.

Pievienots 01/09/2020