Pārlekt uz galveno saturu

Zinātnieki aicināti piedalīties konkursā "Circularity in mixed crops and livestock farming systems with emphasis on climate change mitigation and adaptation"

Attēla autors: No LLU arhīva

ERA-NETs SusAn (Ilgtspējīgas dzīvnieku ražošanas sistēmas), FACCE ERA-GAS (Lauksaimniecības un siltumsaimniecības siltumnīcefekta gāzu monitorings un mazināšana), Sus Crop (Ilgtspējīga augkopība) un ICT-AGRI FOOD ir izveidojušas kopīgu starptautisku finansēšanas iniciatīvu lauksaimniecības siltumnīcefekta gāzu (SEG) jomā, galveno uzmanību pievēršot cikliskai daudzveidībai jauktās kultūrās un lopkopības sistēmās, kā arī klimata pārmaiņu mazināšanai un pielāgošanai.

Šis konkuss ir saistīts ar augkopības un lopkopības sistēmu (reintegrācijas) izpēti, lai uzlabotu sistēmu cirkularitāti un, pateicoties tam, saimniecību ilgtspēju.

2021. gada kopīgajā uzaicinājumā notiek vienpakāpes iesniegšanas procedūra un pilnīgu priekšlikumu iesniegšana notiek līdz 2021. gada 26. maija plkst. 15.00.

2021. gada kopīgajā konkursā piedalās 30 publiski finansējošas puses no 16 Eiropas valstīm, 3 ES asociētās valstis un 4 no citām valstīm, tostarp finansētāji no valstīm, kas nav Eiropas un starptautiskie tīkli.

Detalizēta informācija pieejama šeit.

Pievienots 10/03/2021