Pārlekt uz galveno saturu

Valsts svētkos Jelgavas pili aicina apmeklēt tautastērpos

4. maijā, Latvijas Valsts neatkarības atjaunošanas svētkos, Jelgavas pils pagalms būs atvērts apmeklētājiem – jelgavniekiem un pilsētas viesiem. No plkst. 10.00 līdz 18.00 tajā būs iespēja baudīt lēnas pastaigas un latviešu kormūzikas pērles.

Lai šo dienu padarītu vēl īpašāku, dodoties pastaigā ar savu ģimeni vai draugiem, ikviens aicināts tērpties tautastērpā, tādējādi godinot Latvijas valstij nozīmīgos notikumus pirms 31 gada.

No plkst. 13.00 līdz 14.00 tautastērpos Jelgavas pils pagalmu apmeklēs LLU deju kolektīvu pārstāvji.

Tautastērps ir viens no nacionālajiem simboliem, kas vizuāli stiprina piederību latviešu tautai un atspoguļo tās kultūras identitāti. Līdz ar to šogad svētku sajūtas radīšanai ikviens var izmantot šo vizuāli spēcīgo simbolu un baudīt kopīgu laiku ar saviem tuvajiem vēsturiskajā Jelgavas pils pagalmā un pils apkārtnē.

Lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību, pasākumi Jelgavas pils pagalmā nav plānoti un kormūzika tiks atskaņota ierakstā.

Jelgavas pils pagalms kā kultūrvēsturisks piemineklis būs atvērts apmeklētājiem bez maksas visās maija brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00. Īpaša svētku noskaņa tajā tiks radīta ne vien 4. maijā, bet arī 15. maijā, kad Latvijā norisināsies Muzeju nakts pasākumi. Pagaidām pils telpas un Kurzemes hercogu kapeņu ekspozīcija apmeklētājiem ir slēgtas. Lūgums sekot līdzi aktuālajai informācijai www.jelgavaspils.lv.

Pievienots 25/04/2021