Pārlekt uz galveno saturu

Darba aizsardzības speciālisti no Meža fakultātes saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes ziemas izlaidumu sērija noslēdzās 18. februārī, kad augstākās izglītības diplomus saņēma 16 profesionālās maģistra studiju programmas "Darba aizsardzība un drošība" absolventi. 

Izlaidumā jaunos nozares profesionāļus uzrunā Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis: "Ir pieņemts, ka parasti uzrunu noslēgumā ir kaut kas jānovēl, turklāt parasti šos novēlējumus sāk ar kāda gudra cilvēka kādreiz teikto. Un angļiem ir bijis tāds puisis vārdā Džeroms Klapka Džeroms, kurš sarakstījis slaveno romānu "Trīs vīri laivā". Viņš savā darbā ir ļoti trāpīgi raksturojis jūsu darba aizsardzības speciālistu nozares specifiku, sakot šādus vārdus:  "Es mīlu darbu, tas paņem mani visu. Es varu stundām sēdēt un skatīties, kā citi strādā." Tad nu novēlu jums, lai LLU gūtās zināšanas dotu pievienoto vērtību jūsu darbam un nodrošinu ne vien karjeras izaugsmi, bet arī gandarījumu par paveikto."

Profesionālās augstākās izglītības maģistra programmas "Darba aizsardzība un drošība" absolventi studiju laikā ieguvuši zināšanas un kompetences, lai varētu veikt darba vides iekšējo uzraudzību, izveidotu, analizētu un pilnveidotu darba aizsardzības sistēmu, kā arī pieņemtu lēmumus darba aizsardzības sistēmas reorganizācijai. Turklāt viņi ir sagatavoti zinātniskam, pedagoģiskam, profesionālam un arī vadošam darbam, kas saistīts ar darba vidi, darba aizsardzības un drošības problēmām.

Diplomus pēc 2,5 gadu ilgām studijām saņēma 16 maģistri, kuri ieguvuši profesionālo maģistra grādu darba aizsardzībā un darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikāciju. Komisija īpaši izcēla Gata Gamorjas darbu par tēmu "Psihoemocionālo faktoru novērtējums AS "Latvijas valsts meži" kokaudzētavās" (darba vadītājs: profesors, Dr.silv. Linards Sisenis).

"Latvijas meži ir ne tikai neatņemama Latvijas ainavas sastāvdaļa, bet arī nozīmīgs resurss, kura atbildīga un ilgtspējīga izmantošana, izveidojusi to par nozīmīgu mūsu valsts tautsaimniecības daļu. To izdevies paveikt, pateicoties izglītotiem un zinošiem šīs jomas speciālistiem. Meža fakultāte ir viena no senākajām LLU fakultātēm, kas mērķtiecīga darba rezultātā izaugusi par otro lielāko fakultāti studējošo skaita ziņā un šodien sagatavo visu līmeņu augstākās izglītības speciālistus. Iegūtā izglītība katram no jums paver jaunas karjeras iespējas dažādās Latvijas tautsaimniecības nozarēs, lai strādātu Latvijas izaugsmei. Novēlu jums neatlaidību, mērķtiecību un panākumus! Lai patiess gandarījums par paveikto un nākotnē izdodas sasniegt arvien jaunas profesionālās dzīves virsotnes," absolventus sveic Zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks.

Meža fakultātes absolventi bija pēdējie, kuri ziemā saņēma augstākās izglītības diplomus, taču lielākie universitātes izlaidumi gaidāmi 2022. gada jūnijā, kad universitātē studijas noslēgs vairākums pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju absolventi. Jāatzīmē, ka janvārī diplomus saņēma Tehniskās fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes, Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes jaunie nozares profesionāļi.

Fotogrāfijas no Meža fakultātes ziemas izlaiduma iespējams lejupielādēt, izmantojot šo saiti.

Izlaidums norisinājās epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" režīmā, ievērojot valstī noteiktās prasības. Deguna un mutes aizsegi tika īslaicīgi novilkti tikai fotografēšanās laikā.

Pievienots 18/02/2022